AcasăCORONAVIRUSS-a sfârșit! Intrăm în ultima lună de pandemie și restricții

S-a sfârșit! Intrăm în ultima lună de pandemie și restricții

A început numărătoarea inversă

Cel mai probabil, luna februarie va fi ultima lună de pandemie, iar din martie restricțiile vor dispărea, treptat, dar rapid, din toată lumea. Suprimarea libertăților, prin frica indusă și întreținută de autorități, nu mai este acceptată de nimeni. Oamenii și-au pierdut răbdarea și protestele extinse în toate statele care au practicat politici opresive au determinat guvernele să facă pasul înapoi.

Încercările disperate ale mass-media și ale unor oficiali din guverne și din organisme internaționale de a induce spaima cu numărul uriaș de cazuri Covid din lume nu mai au niciun efect. Deja raportările oficiale arată că explozia de infectări este invers proporțională cu internările și decesele, astfel că menținerea restricțiilor nu mai are nicio justificare. Vaccinarea a jumătate din populația globului nu a avut niciun efect în stoparea pandemiei.

Motivul pentru care ne apropiem de final este acela că noul coronavirus și-a dezvoltat o ultimă variantă inofensivă, care face acum ceea ce nu au fost în stare vaccinurile să facă: produce imunizarea în masă. Un alt motiv este acela că, după doi ani de circulație a virusului, imunizarea naturală s-a produs într-o proporție covârșitoare în țările care nu au practicat restricții exagerate, care nu au făcut decât să amâne ceea ce se întâmplă acum. Putea fi altfel abordată pandemia? Cu siguranță! Dacă în 2020, anul bâjbâielilor prin întuneric, incapacitatea sistemelor medicale de a gestiona situația a fost, oarecum, scuzabilă, în 2021, când au existat tratamente eficiente, nimeni nu poate avea circumstanțe atenuante pentru numărul de morți care a urmat.

Dar, privind imaginea în ansamblu, aproape niciun guvern nu adoptat această politică. Frapant este cazul recent al unui medic italian care a tratat cu succes acasă mii de pacienți Covid și care este acum anchetat de autorități. În loc să fie declarat erou, așa cum a fost și cazul medicului român Flavia Groșan, acesta trebuie să suporte consecințele pentru că a îndrăznit să salveze oamenii. Iar asta arată încă o dată că intenția guvernelor nu a fost nicidecum aceea de a lupta pentru sănătatea populației, ci dimpotrivă.

OMS face un prim pas

După ce s-au agitat, strigând că pandemia nu s-a încheiat și că Omicronul ucide, reprezentanții OMS au început să dea înapoi, conștienți de valul de indignare care riscă să-i spulbere. Ieri, Organizația Mondială a Sănătății a emis un comunicat în care cerea statelor lumii să nu mai impună restricții de călătorie, chiar dacă situația epidemiologică se înrăutățește. În contextul răspândirii Omicron, interdicția de a călători este ineficientă în combaterea răspândirii virusului, consideră acum OMS. În fapt, repeziciunea cu care se răspândește ultima variantă a Covid nu mai poate fi încetinită și oprită în niciun fel, iar exemplul Australiei este cel mai concludent. Deși și-a vaccinat aproape toată populația și și-a închis, de doi ani, granițele, țara se confruntă cu cel mai mare număr de infectări înregistrat vreodată. Mai mult, OMS a devoalat și inutilitatea certificatului verde, arătând că nu poți impune un astfel de document în condițiile în care nu toți oamenii sunt vaccinați.

Gheorghiță o ține cu vaccinarea copiilor

Poate cea mai mare aberație, ca să nu zic crimă, în această perioadă a pandemiei, a fost vaccinarea copiilor. Deși s-a parademonstrat că au un sistem imunitar extrem de bine pus la punct, copiii au fost luați în vizor, pentru îndeplinirea planului vaccinării globale. Dacă ei nu fac forme grave și vaccinul te-ar proteja doar de forme grave, de ce îi vaccinezi? Nu știm deocamdată câți copii au fost injectați la nivel mondial, însă, în România, Valeriu Gheorghiță ne-a anunțat triumfător că s-au programat 2.841 de copii cu vârste între 5 și 11 ani pentru vaccinare. Că acest Gheorghiță are un obiectiv, este de înțeles, dar nu voi putea înțelege niciodată cum pot părinții să își duc în mod conștient copiii la injectare.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.400 afisari

12 COMENTARII

  1. Mengele nu moare se perpetuează.
    Trebuie judecat si atarnat de o creanga, ca un glob de Crăciun.

  2. Toți strategii ăștia antiromâni își vor găsi pedeapsa , e chestiune de timp , vocea lor partinică a gravat în piatra temerilor neamului . Personal , nu cred că vor muri spânzurați , scaun vesel etc . Ci arși

  3. Sa deschidem o lista si sa-i trecem acolo pe toti decidentii politici si toti eroii in halate albe care au ”lucrat” in ATI in ultimii 2 ani. Sa-i bagam la puscarie

  4. Si totusi sunt tari care vor sa impuna vaccinarea obligatorie ceea ce e …deprimant!

  5. Bai Gheorghitza Muitza, ce faci tu e deja cantecul de lebada al Plandemiei voastre de tot kakatul, acum vrei sa mai omori si niste copii, care habar nu au in ce fel de lume traiesc, ca latfel nu s-ar baga sa fie si ei copii xerox cobai !! O sa ajungi instreang, bai rujatule, degeaba tot dai din gura, ca te-a dat de gol chiar marele oier national de Jiji, care a zis clar si raspicat ca stie ca tu nu esti vaxxinat in cap, asa cum nici unul dintre cainii rosii din parlament nu este, toti si-au bagat in vene numai placebo sau ser fiziologic, ca latfel dadeau cu totii coltul, bai javra ordinara !! Vine in curand razboiul cu rusnacii, sa vedeti voi atunci haos adevarat, ce e e acum e fix zero !! Asa ca aia e, scapa numai cine si care poate, iar toti criminalii in negru care fac genocid de 2 ani o sa ajunga mai rau ca Mussolini !! Sieg Heil, Sieg Heil, Novaxx Djokovici Macht Frei 🙂 Ha ha ha 🙂

  6. Vine ziua cand vom merge la parchet si la instantele de judecata sa ii vedem pe arahat, gheorghita, catu, ciolos, barna, iohanis, cercetati, judecati si arestati… vine si dansul!!!!!

  7. Vor si vaccinare obligatorie 95% nu e destul in anumite locuri. Si vaccinarea copiilor de 6 luni urmeaza. Pina la sfarsit s-ar putea sa fie mai multe oase rupte pe strazi in toata lumea

  8. Criminalii noștri trebuie să facă norma de otrăvire a copiilor, că nu degeaba au achiziționat 4.000 de kituri de adrenalină. Întrebare: câte asistente cunosc procedura administrării adrenalinei?

  9. Iar acum că plandemonia va lua sfârsit, putem să-i TRAGEM ÎN ȚEAPĂ PE TOȚI AUTORII GENOCIDULUI ÎNCEPÂND CU ARAHAT, GHEORGHIȚĂ, TOATE TROMPETELE „EROI” ATI-şti din țară şi toți ceilalți care au fost complici la crimele din spitale la ordinul lui Arahat si au executat protocol criminal. Tratament aberant, lipsă tratament adecvat la ATI si pentru bolnavii cronici, lipsă hrană si apă, plămâni parti cu oxigen tehnic industrial, îngropați în saci negri de plastic. Criminalii genocidari trebuie să plătească!
    Pentru TOȚI CEI 60 DE MII DE OAMENI, DE SUFLETE, toți criminalii care au ucis în spitale trebuie să răspundă!
    SAU TRAŞI ÎN ȚEAPĂ! ÎN STILUL VLAD ȚEPEȘ!

  10. bill gates si clica lui spunea ca pregateste alti virusi . daca nu vor fi pedepse istorice cu despagubiri de mii de miliarde totul e in zadar vor veni cu ceva si mai si .depinde de oameni cat de uniti vor fi sau vor uita si gata , alta pandemie .

  11. „2.841 de copii cu vârste între 5 și 11 ani pentru vaccinare”= 5.682 de părinți criminali!!! ăștia trebuie decăzuți din drepturile părintești imediat și anchetați penal pentru punerea în pericol a minorilor aflați în grija lor – art.197 Cod Penal!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger