AcasăCORONAVIRUSS-a mai făcut un pas în vederea începerii campaniei de vaccinare. Gheorghiță:...

S-a mai făcut un pas în vederea începerii campaniei de vaccinare. Gheorghiță: Efortul logistic și organizatoric, fără precedent – VIDEO

Medicul Gheorghiță:Efortul logistic și organizatoric, fără precedent (foto. captură video)

După ce primele 10.000 de doze de vaccin antiCovid, din prima tranșă simbolică ajunsă în România, au fost primite la depozitul de la Institutul Cantacuzino, din Capitală, în prezența premierului Cîțu, a ministrului Sănătății, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dar și a altor demnitari, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a adus în discuție efortul derulat la nivel de logistică.

”Sunt extrem de bucuros că astăzi vaccinurile au ajuns în siguranță în Institutul (…) Cantacuzino, care este denumit Centrul Național de Stocare. (…) Este singurul centru care are capacitatea de stocare, la minus 80 de grade, în momentul de față, la care se adaugă celelalte șase centre regionale de stocare. Din acest punct de vedere, efortul logistic și organizatoric a fost unul fără precedent”, a punctat Gheorghiță.

Campania de vaccinare stă să înceapă

”Astăzi, în a doua zi de Crăciun, suntem cu un pas mai aproape de începerea campaniei de vaccinare, care va debuta, așa cum am spus, pe 27 decembrie, în primele 10 unități medicale aflate în prima linie de luptă împotriva COVID-19”, a mai anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare antiCovid de la nivel național.

Totodată, medicul de la Spitalul Militar a adus în discuție și întrebările care încă predomină, în rândul românilor, referitor la această procedură de imunizare. ”Din acest punct de vedere suntem cu toții martorii unor preocupări intense în rândul opiniei publice.

Există speranță, există încredere, în acest timp există ezitare, pe marginea acestei teme legate de vaccinare. Însă sunt, în același timp, bucuros că putem oferi din ce în ce mai multe răspunsuri la întrebările pe care fiecare persoană le are vizavi de importanța vaccinării la momentul de față”, a mai precizat medicul.

Prima persoană care va fi vaccinată în România

Totodată, duminică se va afla exact și cine este prima persoană care se va vaccina în România, la Matei Balș. Deja se știe că va fi vorba despre un cadru medical, aspect confirmat și de către doctorul Gheorghiță, sâmbătă dimineață.

”Am primit în ultimele zile o serie de întrebări legitime despre prima persoană care va fi vaccinată. (…) Pot să vă spun (…) mă interesează și a doua persoană care se vaccinează, și a treia (…) și a mia persoană care urmează să se vaccineze. (…) Aș fi bucuros să ascult fiecare poveste a fiecărui om care decide să se vaccineze împotriva COVID-19. În același timp, pot să vă spun că mă interesează și ultima persoană care se va vaccina, (…) pentru că acela va fi momentul în care împreună putem să spunem că am încheiat această campanie de vaccinare”, a mai subliniat coordonatorul campaniei de vaccinare.

155 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu inteleg de ce nu le a transportat cu un avion si le a carat cu masina atatia km in conditii de minus 80 gr ??

  2. @ Vremurile când Gheorghe Flutur, etc., aducea lumină de la Ierusalim cu avionul au fost, ?

  3. & Deci , încolonați după Gheorghiță, în șir indian, Iohannis, Ciucă, Orban, Tătaru, Arafat, Cîțu, Rafila, Cercel, etc. , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger