AcasăCORONAVIRUSS-a făcut primul pas. Drepturi, doar pentru vaccinați

S-a făcut primul pas. Drepturi, doar pentru vaccinați

Nevaccinații, asupriți pentru a ceda presiunilor

Nu introducerea certificatului verde este cea mai periculoasă măsură luată de autorități, deși încalcă flagrant Constituția. Adevărata problemă este însă legiferarea, prin hotărâre de guvern, a unor drepturi pe care le vor avea doar vaccinații. Deocamdată, este vorba despre concerte, evenimente sportive, baruri, cluburi și discoteci. Și acesta este doar începutul.

Din 17 septembrie, data apariției HG 986/2021 în Monitorul Oficial, românii care nu s-au vaccinat nu mai au dreptul de a participa la spectacole și concerte în aer liber și nici la competiții sportive. Totodată, nevaccinații au interdicție de a mai intra în baruri, cluburi și discoteci.

”În condițiile art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, este permisă participarea la una dintre activitățile prevăzute în anexa nr. 3 art. 1 pct. 5 și 13 numai persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Persoanele fizice sunt obligate să facă dovada situațiilor prevăzute la alin. (1) și (2) prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind Covid pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de Covid-19, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în Hotărârea de Guvern nr. 986/2021.

La 6 la mie, barurile și cluburile, închise și pentru vaccinați

Potrivit aceluiași act normativ, activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Totodată, activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 în județele/localitățile unde incidența cumulate la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Activitățile sunt însă interzise la nivelul județelor/localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Proteste, doar cu vaccin sau testare

Organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane este permisă dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori. Toți participanții sunt obligați să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, cu îndeplinirea termenului de 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. La proteste sunt admiși și cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Protestatarii sunt obligați să poarte măști de protecție și să respecte distanțarea fizică.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.119 afisari

19 COMENTARII

  1. Nici o diferenta intre NAZISM, BOLSEVISM si COMUNISMUL de azi. Si oamenii inca nu-i stârpesc pe dementii astia. De fapt, nici nu stii cine e mai nebun, asasinii de la butoane sau poporul că rabdă?

  2. Cum ziceau de ameticani ca au cheltuit 3 trilioane de coco si 20 de ani sa înlocuiască pe talibani cu talibani.
    Dar euroschnauzerii care au cheltuit fara numar si 80 de ani sa înlocuiască steaua galbenă cu certificatul verde???
    ….
    Cu respectul nemarginit pt.suferintele celor cu steaua galbena din WWII.Urmasii acestora sa ma ierte de comparatie, ma gandesc la DISCRIMINARE.

  3. @ Un articol care zice despre o HG ce încalcă decizii anterioare ale instanțelor judecătorești despre instituirea de restricții prin alte HG, ?

  4. @ S-a dat HG ca din dragoste pentru guvernul Cîțu lumea să nu mai mănâce, să nu mai bea, să i se taie respirația de COVID, deci să zacă ca de boloală ca să se vaccineze ,
    , ?

  5. & Păi ce bă, guvernul Cîțu este suma tuturor câțâielilor, ?
    @ Prin HG nu se legiferează, ?

  6. @ O HG care încurajează comandarea mâncării și a băuturilor la domiciliu, ? Sunteți de părere că guvernarea liberală are interese în zona de catering, ?

  7. Bai Barbule, bai peezda ordinara, mars inapoi pe adevarul si pe g4media, stii tu, site-urile alea care ling gubernantii nazisti de la Bukale in fund, acolo e locul tau langa ceilalti linagi de profesie ca tine, bai paduke koklit, nimeni nu te baga in seama, bai oligofrenule handikapat !! Bai furunkulule postak de 6 lei si 66 de bani platit de kurkubeistii userei, sa vezi tu ce pwula in gura o sa iti iei cat de curand, bai ordinarule tampit !!

  8. Nu o sa fie nici un fel de proteste, acum se aduna ura in popor, deisgur numai in aia ne-vaxinati in cap,, ca restul de 4.5 milioane ai lui Matu, aia sunt cobaii regimului nazist, acolo nici unul nu misca in front, cu aia poti sa faci orice vrei, iar dupa razboi o sa si facem chiar ce vrem cu ei, adica nu e ca si cum ar mai fi de vre-un folos cuiva, asa ca daca nu o sterg de aici, cam stiu ce ii asteapta dupa razboi !! 🙂 Nu exista nici un fel de pace, nici un fel de dialog in Walachistan nu de acum, dar cam de macar 20 de ani, asa ca vine ceea ce trebuie sa vina, o sa fie macel, baietii, ceea ce e acum in Afghansitan e ca o plimbare prin parc, aici o sa fie ca in World War Z, cu Brad Pitt, pentru cei care au vazut filmul, istoria se repeta, numai ca acum criminaliii astia globalisti in afara de insulele lor private si de bunkarele lor din insula aia cu 5 milioane de oi, aici incluzind inclusiv oile pe 2 , respetiv pe 4 picioare, adica din Noua Zeelanda, dar si de acolo vor fi scosi cu forta, atunci o sa vada ei petrecere, ca la sfarsitul lumii, care de altfel se si apropie !! Si, bai desteptilor, nu ii mai bagati in seama pe postacii aia dusi cu pluta, care sunt niste boschetari platiti de userei, nu au aia dupa ce bea apa, daca stau toata ziua pe net, si intra la fiecare articol de 7-10 ori, va dati seama ca ce fel de viata de boschetar are ordinarul ala tampit, aia toti sunt numai niste trompete de partid nazist, ii rezolvam noi si pe ei, numai sa inceapa show-ul final, stiu ei bine ce ii asteapta !! 🙂 Vaxin Macht Frei, bai luzerilor retardati de la Bukale, in frunte cu roakerul resapat de Matu, si ala o sa aiba cravata cu model nou, curand 🙂 Ha ha ha 🙂

  9. & Cea mai bună decizie imunizarea naturală, cea mai proastă decizie vaacinarea, ? Probabil că sunt multe spețe și cazurile unde este necesară cea mai proastă decizie, ? Acordarea de drepturi suplimentare vaccinaților poate arăta și că aceștia au fost păgubiți de drepturi, find nevoiți să acepte cele mai proaste decizii, ?
    Bă, și nu e nici liberal și nici democratic să decidă guvernații, în în locul indivizilor ,despre drepturile și libertățile individuale, ?

  10. cu toate ca s-au vaccinat cu ambele doze avand certificat verde artistele Merisoreanu si Viorica de la Cljeani au ajuns la ATI la spitalul Matei Bals
    la fel si fostul primar Oprescu
    Tot asa s-a infectat si Catalina Porimbel jurnalista la Antena 3 cu toate ca avea certificat verde S-a infectat ( declara ea) de la fetita ei de 4 ani care s-a infectat la gradinita ( stire din presa centrala)
    Sigur fiecare face ce vrea cu sanatatea lui.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger