Cauta

S-a declanșat alerta la nivel mondial. Revin măsurile de carantină

Încep restricțiile și carantinarea

Japonia devine prima țară, în afara Chinei, care reintroduce măsurile de carantină, pe fondul unei explozii fără precedent a numărului de cazuri Covid. Creșteri importante se observă și în Franța, Germania, Italia, Spania și Portugalia, astfel că se așteaptă reintroducerea restricțiilor în aceste state. Totodată, au apărut din nou zonele considerate cu risc, cu măsurile aferente luate pentru țările din galben și roșu.

Probabil de teama revoltelor interne, țările europene care înregistrează creșteri alarmante de cazuri Covid, preferă să mai amâne, până în toamnă, măsurile de restricție. Japonia, însă, a trecut direct la carantină și teste Covid, după ce, în ultimele 14 zile, a înregistrat un număr record de infectări, de aproape 2,5 milioane, precum și peste o mie de decese. Pe parcursul lunii iulie, media zilnică a infectărilor a fost de circa 200.000, iar cea a spitalizărilor, de peste 10.000.

Totodată, numărul deceselor a ajuns mai ridicat decât în sezonul rece al anului trecut. Japonia are 81% din populație complet vaccinată și 71%, cu doza a treia. Încă de la începutul lunii iunie 2022, autoritățile japoneze au impus obligația ca persoanele care intră sau revin în Japonia călătorind dintr-o țară inclusă în zona albastră (în care se află și România) vor trebui să prezinte la îmbarcare și pe aeroportul de sosire certificatul testului PCR negativ pentru Covid-19, test efectuat cu maximum 72 ore înainte de plecarea din țara respectivă. Pentru persoanele care sosesc din zona galbenă și sunt vaccinate cu 3 doze este obligatoriu și un test PCR negativ la intrarea în Japonia. În schimb, pentru cei care sosesc dintr-o țară aflată în zona galbenă și nu sunt vaccinați cu trei doze sunt obligatorii test PCR negativ, testare din nou în aeroport și carantină timp de 7 zile. Pentru cei care vin din zona roșie, testele și carantina sunt obligatorii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați cu trei doze.

Aproape jumătate de glob, în zona galbenă

În zona galbenă Covid se află aproape jumătate din statele de pe mapamond. Printre țările aflate în această zonă de risc se numără India, Vietnam, Maldive, Uruguay, Cuba, Haiti, Bahamas, Venezuela, Peru, Andorra, Ucraina, Uzbekistan, Kazakhstan, Macedonia de Nord, Cipru, Kosovo, San Marino, Georgia, Tadjikistan, Turkmenistan, Vatican, Belarus, Portugalia, Malta, Moldova, Liechtenstein, Angola, Yemen, Egipt, Eswatini, Eritrea, Oman, Cap Verde, Gabon și Guineea. Totodată, zone de risc sunt considerate și  Kuwait, Republica Congo, Arabia Saudită, Siria, Zimbabwe, Sudan, Seychelles, Senegal, Somalia, Ciad, Republica Centrafricană, Tunisia, Togo, Turcia, Namibia, Niger, Palestina, Burkina Faso, Burundi, Botswana, Mali, Mauritius, Mauritania, Libia, Liberia și Liban. În zona roșie au intrat Pakistan, Fiji, Albania, Sierra Leone, care, deși au un număr scăzut de infectări, au raportat subvariante contagioase ale Omicron.

Regulile se pot schimba oricând

Germania se confruntă și ea cu o creștere explozivă a cazurilor Covid, înregistrând zilnic peste 150.000 de cazuri. O medie de peste 100.000 de infectări zilnice raportează și Franța, Italia și Spania, precum și SUA. Numărul de infectări la nivel mondial a ajuns la nivelul sfârșitului lunii martie a acestui an și este de două ori mai ridicat decât aceeași perioadă a anului trecut. În Franța, autoritățile au anunțat că pot modifica, în regim de urgență, până la data de 31 ianuarie 2023, condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de evoluția pandemiei de Covid-19. În Germania, persoanele care s-au aflat ultimele 10 zile în zone cu variante ale virusului au obligația prezentării unui test PCR negativ și carantinarea pe o perioadă de 14 zile.

Ultimele stiri

  • Green Deal rămâne fără materii prime. Bătălie cruntă pentru rezervele anemice de litiu și grafit
  • Imagini înspăimântătoare! Femeie atacată din senin, pe o stradă din Capitală/Un tânăr de 25 de ani, reținut – VIDEO
  • Majorări salariale doar pentru ministere și Guvern. Polițiștii, fentați din nou
  • Pe ce vor cheltui bogătașii lumii 4,4 miliarde de dolari în 2024
  • China ridică miza: mașina electrică de 12.000 euro, pregătită pentru piața europeană
  • Tyson Fury încasează 100 de milioane de euro…”Ghinionul” lui!
  • Chivu a refuzat Ajax!
  • Sfârșitul neutralității nordice. Ce aduc Finlanda și Suedia în NATO
  • Mesajul economic al lui Biden sună a gol
  • Politica monetară a Europei nu mai trebuie să pedaleze în tandem cu cea din SUA
  • Exit mobile version