AcasăCORONAVIRUSS-a declanșat alerta la nivel mondial. Revin măsurile de carantină

S-a declanșat alerta la nivel mondial. Revin măsurile de carantină

Încep restricțiile și carantinarea

Japonia devine prima țară, în afara Chinei, care reintroduce măsurile de carantină, pe fondul unei explozii fără precedent a numărului de cazuri Covid. Creșteri importante se observă și în Franța, Germania, Italia, Spania și Portugalia, astfel că se așteaptă reintroducerea restricțiilor în aceste state. Totodată, au apărut din nou zonele considerate cu risc, cu măsurile aferente luate pentru țările din galben și roșu.

Probabil de teama revoltelor interne, țările europene care înregistrează creșteri alarmante de cazuri Covid, preferă să mai amâne, până în toamnă, măsurile de restricție. Japonia, însă, a trecut direct la carantină și teste Covid, după ce, în ultimele 14 zile, a înregistrat un număr record de infectări, de aproape 2,5 milioane, precum și peste o mie de decese. Pe parcursul lunii iulie, media zilnică a infectărilor a fost de circa 200.000, iar cea a spitalizărilor, de peste 10.000.

Totodată, numărul deceselor a ajuns mai ridicat decât în sezonul rece al anului trecut. Japonia are 81% din populație complet vaccinată și 71%, cu doza a treia. Încă de la începutul lunii iunie 2022, autoritățile japoneze au impus obligația ca persoanele care intră sau revin în Japonia călătorind dintr-o țară inclusă în zona albastră (în care se află și România) vor trebui să prezinte la îmbarcare și pe aeroportul de sosire certificatul testului PCR negativ pentru Covid-19, test efectuat cu maximum 72 ore înainte de plecarea din țara respectivă. Pentru persoanele care sosesc din zona galbenă și sunt vaccinate cu 3 doze este obligatoriu și un test PCR negativ la intrarea în Japonia. În schimb, pentru cei care sosesc dintr-o țară aflată în zona galbenă și nu sunt vaccinați cu trei doze sunt obligatorii test PCR negativ, testare din nou în aeroport și carantină timp de 7 zile. Pentru cei care vin din zona roșie, testele și carantina sunt obligatorii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați cu trei doze.

Aproape jumătate de glob, în zona galbenă

În zona galbenă Covid se află aproape jumătate din statele de pe mapamond. Printre țările aflate în această zonă de risc se numără India, Vietnam, Maldive, Uruguay, Cuba, Haiti, Bahamas, Venezuela, Peru, Andorra, Ucraina, Uzbekistan, Kazakhstan, Macedonia de Nord, Cipru, Kosovo, San Marino, Georgia, Tadjikistan, Turkmenistan, Vatican, Belarus, Portugalia, Malta, Moldova, Liechtenstein, Angola, Yemen, Egipt, Eswatini, Eritrea, Oman, Cap Verde, Gabon și Guineea. Totodată, zone de risc sunt considerate și  Kuwait, Republica Congo, Arabia Saudită, Siria, Zimbabwe, Sudan, Seychelles, Senegal, Somalia, Ciad, Republica Centrafricană, Tunisia, Togo, Turcia, Namibia, Niger, Palestina, Burkina Faso, Burundi, Botswana, Mali, Mauritius, Mauritania, Libia, Liberia și Liban. În zona roșie au intrat Pakistan, Fiji, Albania, Sierra Leone, care, deși au un număr scăzut de infectări, au raportat subvariante contagioase ale Omicron.

Regulile se pot schimba oricând

Germania se confruntă și ea cu o creștere explozivă a cazurilor Covid, înregistrând zilnic peste 150.000 de cazuri. O medie de peste 100.000 de infectări zilnice raportează și Franța, Italia și Spania, precum și SUA. Numărul de infectări la nivel mondial a ajuns la nivelul sfârșitului lunii martie a acestui an și este de două ori mai ridicat decât aceeași perioadă a anului trecut. În Franța, autoritățile au anunțat că pot modifica, în regim de urgență, până la data de 31 ianuarie 2023, condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de evoluția pandemiei de Covid-19. În Germania, persoanele care s-au aflat ultimele 10 zile în zone cu variante ale virusului au obligația prezentării unui test PCR negativ și carantinarea pe o perioadă de 14 zile.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.566 afisari

20 COMENTARII

  1. Cum a fost asasinat Shinzo Abe cum trece Japonia la reguli chinezesti covid! Li sa arataat ca cine nu ixecuta ordinele ocultei pateste ca Shinzo Abe! Care atunci cind fu impuscat badiguarzii stateau la distanta f,mare de el sa nu fie si ei raniti/ucisi,iar dupa ce a cazut jos nu l-au dus cu cea mai mare viteza la spital si se prefaceau ca intreaba daca e vreun doctor printre ei! L-au lasaat sa moara cu premeditare! cei din jurul lui badiguarzii si politia..

    • De data asta nici masca n-am să o mai port nicăieri indiferent de valoarea amenzii și durata privării de libertate. Dacă vine cineva cu seringa la mine îl pun să o înghită. Ori, ori. Sataniștii drakului…

      • @Wolf Edmond 2022-08-01 18:21 18:21:26
        % of pop. fully vaccinated
        Franța-79%
        Germania-76.2%
        Italia-79.6%
        Spania-86.2%
        Portugalia-86.6%
        Japonia-81.4%
        China-90.2%
        http * s://news.google. * com/covid19/map?hl * =en-US&state= * 7&mid=%2 * Fm%2F02 * j71&gl=US&ceid * =US%3Aen

        • Eu nu sunt vaccinat și cât sunt viu nu mă va vaccina nimeni. Indiferent ce mă va costa. Am adunat aproape 100 de giga de materiale care arată imbecilitatea vaxxinării, ineficiența, letalitatea și toxicitatea vaxxinurilor. Nu are nimeni cu ce să mă mai convingă ca să mă vaxxinez.

          • Tastez din Tiraspol , sunt pe izolare la Gvardinskaya . La internare am prezentat bolentinu : CONSTANTIN MOLDOVEAN , am documentu cu dunga rosie , nu raspund penal !

          • @Wolf Edmond 2022-08-01 23:53 23:53:43
            Securistule împuțit și cu puroi la creier!

      • eu nu am purtat NICIODATA botnita, si am mers NUMAI in magazine unde intram fara, atatea cate erau, dar m-am facut cunoscut ca nu accept si pana la urma oamenii m-au lasat in pace. mai mult, am platit doar cash si am insistat sa NU primesc bon, pentru ca nu sustin statul esuat mafiot criminal securist! nu imi mai platesc impozitele, nu am raspuns nici macar la usa cand a venit „recenzoru”, nu raspund militiei decat cu avocat prezent, contest orice amenda si voi intarzia toate platile posibile si nu voi mai folosi contul bancar. salariul il primesc cash, am insistat la angajator si legea imi da dreptate: dreptul salarial nu poate fi conditionat de alte taxe cum este comisionul bancar etc iar angajatorul este obligat sa poata da salariul cash. nu folositi cardurile, faceti-va retea de cunoscuti pentru a cumpara produse, trebuie sustinuta economia gri, altfel ne vor manca sacalii securisti.

        p.s. nu iti bate capul cu securistul ala blestemat care fura nickuri ca manca si el gandacu o coaja de pita jegoasa! asa mi-a facut si mie, mai mult nu poate, securistu impotent jegos blestemat!

        • Cine sa isi piardă timpul cu cretinul ala? Din păcate redacția il si plătește. Mai mult redacția îi da posibilitatea să aibă ultimul cuvant. Ori e asociat ori ii santajeaza. Mai este o posibilitate unul de pe o pozitie de forță consideră că un imbecil de talia cretinului este benefic organizației. Ce vreti din pacate Dumnezeu și-a făcut grădina cam mare

  2. Hai sa va dau o muuuuuuie si voua pentru artocolele de clickbait

    Nu Mai Pune numeni botu decit nevestele voastre la poooolile noastre

  3. INBOTNITATII…SPECIE DE RATATI…FARA CREDINTA IN DUMNEZEU…CRAPATI SI LASATI-NE..
    FRICA DOAR DE DUMNEZEU…NU DE VIRUSUL CARE TE COTROPESTE CAND TE UITI LA TELEVIZOR..
    TI-A VRUT TIE STATUL SI TELEVIZORUL VREODATA BINELE?!!! DAR SA IL IEI IN SEAMA PE CATU DROGATU SI PE IOHANNIS …ASTA E IMBECILITATE TOTALA! RAED ARAFAT LA PUSCARIE! CHILOTARII DIN MINISTERUL SANATATII LA PUSCARIE! RAFILA, FIUL TORTIONARULUI RAFILA DE LA ARAD LA PUSCARIE! CRIMINALILOR DIN SPITALE…LA PUSCARIE SA VA LEGE SATANA PE TOTI CARE ASTEPTATI BANI PENTRU CRIME…ALTELE ..ATI CRAPAT BANII IN VACANTE SI VRETI ALTII?! NU V-AR MURI MULTI INAINTE SPAGARI SI CRIMINALI IN HALATE DE DOCTORI, DAR VOI SUNTETI GROPARI SI PROFANATORI DE CADAVRE! BLESTEMATI SA FIE URMASII VOSTRI CU RUINA VIETII LOR, PENTRU FAPTELE VOASTRE CRIMINALE! ARABUL CRIMINAL AFARA DIN TARA, POPONAUT IMPUTIT!

  4. Bai japonezilor, bai astia cu ochii oblici, vedeti ca v-au tras teapa globalistii astia iar !! Adica ce fel de virus circula asa de bine in timpul verii, intre iunie si august, zici ca e ca in timpul iernii la tampitii aia !! Hai, bai cobailor japonezi, la vaxxinat in cap iar cu voi, stati in rand cate 1 mie in dunga, iar dupa ce ajungeti la destinatia finala dupa stat 3 ore, daca nu sunteti atenti, astia baga in voi si ceva vitamine in plus, numai asa, sa va faceti si voi bine odata !! Ha ha ha 🙂 Scapa numai care poate, restul vor ajunge carne de tun !! Bai gheorghitza muitza, alo bai sekuriciule rujat, da rapid un telefon la niponii aia ametiti, sa le explici tu cum mai e cu cordul !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Novaxx Djokovici Macht Frei 🙂

  5. Si cu ucrainenii ce fac? Ca nu se pot plimba liberi de colo colo in tari care sunt inchise din cauza covrigului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger