AcasăCORONAVIRUSS-a dat undă verde pentru doza booster a vaccinului Moderna

S-a dat undă verde pentru doza booster a vaccinului Moderna

Specialiștii din cadrul FDA au votat, joi, în unanimitate recomandarea autoritării dozei de urgență a boosterului vaccinului Moderna.

Toți cei 19 membri ai comitetului au susținut autorizarea unei doze de 50 de micrograme – jumătate din cantitatea folosită pentru primele doze ale vaccinului, la cel puțin șase luni după prima imunizare, și doar pentru câteva categorii de persoane: cei peste 65 de ani, cei cu vârste între 18 și 64 de ani ce prezintă un risc crescut, și persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani a căror expunere la coronavirus din cauza serviciului îi pune în pericol, potrivit CNBC.

Comitetul FDA a fost de acord că utilizarea unei doze booster ar fi sigură și eficientă pentru persoanele cu sistem imunitar grav slăbit, la șase luni după primele doze.

Moderna a cerut aprobarea de urgență a unei jumătăți de doză de vaccin pentru o anumită de categorie de persoane.

Supra-rapel pentru adulții cu risc

Și EMA a transmis în urmă cu câteva zile ca persoanele cu „sistem imunitar extrem de slăbit” să primească o a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna COVID-19.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a declarat că persoanelor cu vârsta peste 18 ani ar trebui să li se ofere un rapel la cel puțin 28 de zile după a doua doză.

Recomandările au fost emise după ce datele au arătat o creștere a nivelurilor de anticorpi după administrarea de seruri Pfizer-BioNTech la 6 luni după a doua doză de vaccin la persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani.

author avatar
Andreea Vlad
301 afisari

1 COMENTARIU

  1. Rapel după rapel, suprarapel, booster rapel.. Rapunzel și satanel..Dumnezeu v-a luat mințile sau le-ați pierdut voi înșivă? Vă doresc destramarea sufletului pt. eternitate ca pedeapsa de la Dumnezeu! Și neacordarea nici unei șanse de reînc.Că nu meritați nimic , compasiune de la Creator .

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...