AcasăCORONAVIRUSS-a dat startul unei noi bătălii din războiul cu Covid-19: a început...

S-a dat startul unei noi bătălii din războiul cu Covid-19: a început vaccinarea populației generale în România!

vaccinareaS-a dat startul unei noi bătălii din războiul cu Covid-19: a început vaccinarea populației generale în România!

Autorităţile din ţara noastră au dat undă verde campaniei de vaccinare a populaţiei generale!

Astfel, programările pentru etapa a III-a de vaccinare încep de miercuri, 10 martie, pentru persoanele din localităţile sau municipiile cu rată de incidenţă cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori.

Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, se vor deschide alte 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de vaccin în următoarele municipii şi localităţi: municipiul Alba Iulia (2) – judeţul Alba, municipiul Braşov (6) şi localitatea Sâmpetru (1) – judeţul Braşov, municipiul Cluj-Napoca (13) – judeţul Cluj , municipiul Petroşani (2) – judeţul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – judeţul Sălaj şi municipiul Timişoara (14) – judeţul Timiş.

Vaccinarea propriu-zisă, de pe 15 martie

Începând de miercuri, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03 – 24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie.

Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de aşteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea şi completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Reamintim faptul că listele de aşteptare vor deveni operaţionale la data de 15 martie. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi„, au mai anunţat autorităţile.

Cum te programezi la vaccinare?

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşele curente, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

 

author avatar
Andrei Ștefan