AcasăCORONAVIRUSRușii spun „niet” vaccinării

Rușii spun „niet” vaccinării

Aproape 10% din populație a fost vaccinată în Rusia, una dintre primele țări care au dezvoltat un vaccin anti-Covid, Sputnik V.

„Procentul persoanelor vaccinate la Moscova este mai mic decât cel al oricărui oraș european. Oamenii mor în continuare, dar nu vor să se vaccineze”, s-a plâns primarul Serghei Sobianin.

Doar 1,3 din cei 12 milioane de locuitori ai capitalei au fost vaccinați, situație suficient de gravă pentru a-l determina pe fostul președinte Dmitri Medvedev să discute pe 19 mai o posibilă campanie de vaccinare obligatorie!

În toată Rusia, cifrele arată un eșec al campaniei de inoculare și o lipsă de încredere a populației. Vladimir Putin a subliniat că „vaccinarea este de o importanță crucială”, însă planul unei imunități colective în toamnă nu mai este realist. Putin și-a primit injecția  la mijlocul lunii aprilie și a declarat că vaccinul Sputnik V este “la fel de eficient ca un Kalașnikov”.

Autoritățile au explicat că majoritatea „problemelor logistice” au fost rezolvate, însă oamenii pur și simplu nu văd rostul vaccinării.

Scepticismul s-a înrăutățit de la începutul campaniei: ponderea rușilor care nu vor să fie vaccinați împotriva coronavirusului a crescut de la 54% în august 2020 la 62% în aprilie 2021, potrivit institutului de sondaj independent Levada Center.

De aemenea,teoriile conspirației și denigrarea vaccinurilor occidentale în mass-media oficială contribuie la o atmosferă de neîncredere generalizată în țară.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
751 afisari

2 COMENTARII

  1. Bv, sustin!
    Oile de la noi isi merita soarta, cornute obediente ce le tremura lana cand ciobanul le da vesti!
    Nu suntem toti egali, de aceea nu mai am respect pentru nimeni, am obosit sa fac diferente, numai lesinati in jur, nu comentez si nu fac valuri atata timp cat oile nu incep sa behaie, dar daca o sa dau de behaitoare pe langa mine care sa comenteze ca nu ma vaccinez o sa le rup capatanile!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger