AcasăCORONAVIRUSRusia va înregistra cel de-al doilea vaccin Covid

Rusia va înregistra cel de-al doilea vaccin Covid

Rusia intenţionează să înregistreze până pe 15 octombrie cel de-al doilea vaccin potenţial dezvoltat împotriva maladiei COVID-19, a anunţat agenția sanitară Rospotrebnadzor.

Vaccin a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, ai cărui experți au finalizat testele în fază incipientă pe pacienţi umani, săptămâna trecută. “Imunitatea formată de acest vaccin este suficientă timp de șase luni și nu creează efecte pe rermen lung”, a explicat directorul institutului, Alexandr Rizhikov. Vector a primit aprobarea Ministerului Sănătății din Rusia pentru a efectua studii clinice ale vaccinului pe voluntari pe 24 iulie. Pe 27 iulie, primul voluntar a primit vaccinul. “Studiile se vor încheia pe 30 noiembrie”, potrivit Autorității ruse pentru drepturile consumatorilor.

Rusia a înregistrat deja primul ei vaccin împotriva COVID-19, Sputnik V, dezvoltat de Centrul de Micrpobiologie și Epidemiologie Gamaleya din Moscova, în luna august – când  au fost produse primele 15.500 de doze. Testele în fază finală pentru acest vaccin, realizate pe un eşantion de peste 40.000 de oameni, sunt în curs de desfăşurare. Potrivit  lui Kirill Dmitriev, directorului fondului suveran rus RDIF implicat în proiectul vaccinului, peste 20 de ţări au precomandat circa un miliard de doze.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger