AcasăCORONAVIRUSRusia, prima țară care lansează „pașapoartele Covid”

Rusia, prima țară care lansează „pașapoartele Covid”

Rusia intenționează să elibereze luna viitoare pașapoarte speciale pentru cetățenii care au fost vaccinați împotriva coronavirusului, a informat Ministerul Sănătății.

Aceste pașapoarte pot fi utilizate în special pentru ca deținătorul  să poată dovedi angajatorului sau autorităților străine că este imun la Covid-19. „Ne așteptăm să putem obține un astfel de pașaport de la  serviciile online ale administrației din ianuarie”, a declarat ministrul Sănătății, Mihail Murashko. Rusia a fost prima țară care a introdus vaccinul împotriva noului coronavirus, Sputnik V. Autoritățile speră să administreze mai mult de un milion de doze până la sfârșitul lunii ianuarie. Rusia, cu o populație de 145 de milioane de locuitori, este a patra țară cu cel mai mare număr de contaminări, în timp ce acestea au crescut în ultimele luni. Peste trei milioane de persoane au fost infectate, potrivit datelor oficiale. Și industria aeriană globală ia în calcul introducerea unui „pașaport Covid” care să includă date despre teste și vaccin. Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA) a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă care le va permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus, aplicație ce va include și date despre vaccinare. Un program – pilot va începe încă din acest an, iar aplicația va fi lansată pe magazinul Apple în primul trimestru al anului viitor și începând cu luna aprilie 2021 pentru Android.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
327 afisari

1 COMENTARIU

  1. care imun ba mincinosilor ca oms guru mondial a zis ca e doar pe o perioada imunitatea dupa care fiecare cum poate!!!!!s au pus toti politrucii si neicanimeni din orice companie sa decida soarta medicala a oamneilor!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger