AcasăCORONAVIRUSRusia așteaptă scuze de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Declarația care a...

Rusia așteaptă scuze de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Declarația care a aprins Moscova!

Un înalt oficial al Agenţiei Europeane a Medicamentului a comparat autorizarea vaccinului Sputnik V cu ruleta rusească. Această declarație a supărat însă Moscova, care acum așteaptă niște scuze.

Centrul Național Gamaleya, dezvoltatorii vaccinului, au cerut prin intermediului platformei de Twitter scuze publice de la Christa Wirthumer-Hoche, şeful consiliului de administraţie al EMA, pentru comentariile sale negative.

„Comentariile sale ridică întrebări serioase cu privire la posibile interferenţe politice în revizuirea în curs a EMA”, au precizat producătorii, adăugând că vaccinul lor a fost deja aprobat de 46 de ţări.

Autorizarea vaccinului Sputnik V, întârziată

Wirthumer-Hoche a sfătuit ţările din Uniunea Europeană să nu acorde Sputnik V o autorizaţie naţională de urgenţă, până când producătorul nu oferă documentația completă a serului.

„Se poate compara puţin cu ruleta rusească. Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. Deocamdată nu avem date despre efectele secundare la persoanele vaccinate. Suntem în necunoscut şi de aceea recomand cu tărie să nu eliberăm o autorizaţie naţioanlă de urgenţă”, a declarat oficialul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Vaccinul Sputnik V a fost deja aprobat sau este evaluat pentru aprobare în trei state membre ale UE: Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă. Dar pentru a putea începe negocierile cu un producător de vaccinuri este nevoie ca cel puţin patru ţări membre să solicite acest lucru la Bruxelles.

author avatar
Andreea Vlad
191 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...