AcasăCORONAVIRUSRomânii vor sta din nou la coadă pentru vaccinare. Dr. Valeriu Gheorghiță...

Românii vor sta din nou la coadă pentru vaccinare. Dr. Valeriu Gheorghiță a anunţat ce ne aşteaptă!

valeriu-gheorghitaRomânii vor sta din nou la coadă pentru vaccinare. Dr. Valeriu Gheorghiță a anunţat ce ne aşteaptă!

Dr. Valeriu Gheorghiță a venit cu noi precizări privind administrarea dozei 3 de vaccin anti-Covid. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, persoanele cu imunitate redusă au nevoie de recomandarea medicului.

Doza a treia este „ferm recomandată” persoanelor aflate în categorii vulnerabile, de peste 65 de ani, cu afecțiuni cronice și cei care au risc crescut de îmbolnăvire prin natura profesiei, precum personal medical sanitar, din centre rezidențiale, învățământ, etc.

Dar, precizează medicul, se pot vaccina și celelalte categorii care au minim 6 luni de la doza a doua, fără să fie nevoie de o recomandare medicală specială în acest sens.

Urmează un nou maraton de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiță anunță un nou maraton de vaccinare în București, cel mai probabil într-unul din weekendurile următoare.

Întrebat dacă în Capitală va mai exista un centru de vaccinare non-stop, dr. Valeriu Gheorghiță a răspuns că are în plan pentru perioada următoare organizarea unui maraton în mai multe centre de vaccinare din București, însă trebuie „definitivate toate detaliile logistice legate de personalul medical”.

Nu pot să vă dau la acest moment perioada în care se va desfășura acest eveniment, dar cât se poate de repede, în următoarele două săptămâni”, a spus medicul.

Fiecare centru de vaccinare și fiecare județ împreună cu Direcția de Sănătate Publică poate să extindă programul centrelor de vaccinare în funcție de cereri.

Persoanele cu imunitate redusă, avertizate!

Există o recomandare a Agenției Europene a Medicamentului care vizează persoanele cu imunitate redusă, precum cele aflate după un transplant, pacienți oncologici în tratament sau în stadii avansate.

În această situație, datele arată că după primele două doze de vaccin procentul celor care dezvoltă anticorpi în valoare protectoare este la circa 40%, mult sub valoarea regăsită la restul populației care se vaccinează cu două doze.

author avatar
Andrei Ștefan
841 afisari

3 COMENTARII

    • Este posibil: waxerii, adică ăia care s-au injectat acum s-ar putea reinjecta. Că nu-i duce mintea mai mult.

  1. Agerpres.ro , astazi , 12.10.2021 , ora 18:04:12 : ” CORONAVIRUS : VLADIMIR PUTIN SOLICITA ACCELERAREA CAMPANIEI DE VACCINARE IN RUSIA , DUPA UN NOU RECORD AL DECESELOR ZILNICE „.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger