AcasăCORONAVIRUSRomânii s-au speriat de vaccinul AstraZeneca! Refuză să mai fie imunizaţi cu...

Românii s-au speriat de vaccinul AstraZeneca! Refuză să mai fie imunizaţi cu acest ser!

astrazenecaRomânii s-au speriat de vaccinul AstraZeneca! Refuză să mai fie imunizaţi cu acest ser!

Peste 4.000 de doze de vaccin AstraZeneca, provenind dintr-un lot pentru care Italia a decis suspendarea temporară a administrării, vor fi carantinate temporar şi în România, însă, la noi, se va continua vaccinarea cu serul din celelalte loturi.

Dar cadrele medicale s-au lovit acum de altă problemă: românii refuză să se mai vaccineze cu serul AstraZeneca! 10.000 de persoane au refuzat imunizarea cu acest vaccin.

După tot acest scandal legat de țările care au suspendat acel lot cu probleme, românii se gândesc de două ori dacă să se mai vaccineze cu vaccinul producătorului anglo-suedez.

Specialiştii români încă spun că vaccinul AstraZeneca e sigur

Specialiştii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 afirmă că „nu sunt motive de întrerupere a vaccinării cu AstraZeneca din punct de vedere ştiinţific şi reglementar”.

Întrebaţi ce se întâmplă cu persoanele care sunt deja programate pentru prima doză de AstraZeneca, dacă acestea să meargă să se imunizeze, specialiştii susţin că „din punct de vedere ştiinţific şi reglementar, nu sunt motive de întrerupere a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca„.

Acesta şi-a dovedit profilul de siguranţă în studiile clinice. Orice lot, înainte de comercializare, trebuie să fie certificat din punct de vedere al calităţii. Astfel, balanţa risc – beneficiu este în continuare în favoarea vaccinării„, au spus specialiştii români.

În ceea ce priveşte loturile carantinate în Europa, specialiştii arată că Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează în continuare toate raportările referitoare la reacţii adverse, cum o face în mod normal, şi investighează evenimentele tromboembolice şi de coagulare raportate post-vaccinare.

author avatar
Andrei Ștefan
223 afisari

3 COMENTARII

  1. vaccinul facut de aia care ne trimiteau placute acum cativa ani in urma tocmai ce spuse ra astia la tv ca e cu gene de cimpazeu modificate care sa atace vcelulele umane!!!!!!!!!sa le tina pt ei nefericitii!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger