AcasăCORONAVIRUSRomânii, puși să semneze că-și asumă toate riscurile vaccinului anti-Covid

Românii, puși să semneze că-și asumă toate riscurile vaccinului anti-Covid

În atenția vaccinaților. Știți ce ați semnat?

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-Cov-2, sub conducerea lui Valeriu Gheorghiță, a comis un act îngrozitor împotriva românilor. Practic, prin formularul de acord și de consimțământ informat, populația își asumă toate riscurile unor eventuale efecte adverse grave sau fatale, indiferent când s-ar manifesta acestea.

În afara bifării rubricilor de la așa-zisul triaj de la vaccinare, în care românii spun dacă suferă de vreuna dintre bolile menționate în formular și, eventual, mai sunt consemnate și alte afecțiuni după întrebările adresate de medici, nimic nu se mai întâmplă. Ce ar trebui să se mai întâmple? Puțini sunt cei care au citit și textul de pe verso, acolo unde scrie că toată responsabilitatea riscurilor vaccinurilor autorizate provizoriu este pasată celor care se vaccinează.

”Subsemnatul declar că mi-au fost explicate și că am înțeles toate informațiile care mi-au fost redate într-un limbaj clar, inteligibil și accesibil de către medicul vaccinator (parafa medicului) cu privire la beneficiile și riscurile administrării vaccinului anti SARS-Cov-2, cuprinse în prospectul vaccinului, pe care l-am citit și a cărei copie o primesc odată cu semnarea prezentei. Declar că, în prezența celor două cadre medicale, mi s-a dat posibilitatea de a pune întrebările relevante și de interes cu privire la vaccinul administrat, la efectele acestuia asupra stării mele de sănătate, întrebări la care am primit răspunsurile solicitate și pe care le-am înțeles întru totul. Am înțeles consecințele unui eventual refuz sau a renunțării la administrarea celei de-a doua doze de vaccin ce se impune a fi administrată pentru a asigura eficiența vaccinării. Declar că am prezentat personalului medical informațiile reale și complete despre antecedentele mele medicale și îmi exprim acordul informat pentru administrarea vaccinului utilizat pentru prevenirea Covid-19, afecțiune cauzată de virusul SARS-Cov-2, sens în care autorizez personalul medical pentru efectuarea actului medical”, scrie pe spatele formularului de consimțământ.

Nimic nu se respectă

În realitate, nimeni nu a primit vreo informație despre riscurile vaccinului și nici prospectul acestuia, deși oamenii au semnat pentru a confirma aceste lucruri. Tot în realitate, nimeni nu a pus întrebări despre vaccin și nici nu a fost îndemnat să o facă. Iar afecțiunile bifate nu înseamnă nimic, pentru că nimeni nu primește scutire de la vaccinare. În plus, pe bună dreptate, oamenii se întreabă de ce sunt puși să semneze un astfel de acord informat, atâta vreme cât pentru niciun alt vaccin, inclusiv antigripalul, nu s-a cerut așa ceva. Răspunsul este mai mult decât evident. Vaccinul anti-Covid, fiind încă în studii clinice, nimeni nu vrea să-și asume riscurile. Nici producătorii, nici Guvernul României și nici medicii care vaccinează. Tocmai de aceea decesele post vaccinare din România nu au avut, oficial, nicio legătură cu vaccinul, iar cei care au avut reacții adverse grave, chiar și consemnate în documente medicale, rămân pe cont propriu, pentru că statul nu se sinchisește nici măcar să le deconteze cheltuielile cu investigațiile și cu tratamentele. Și până la urmă de ce ar deconta? Că sunt de ajuns bonurile de masă și mirajul loteriei vaccinării.

Judecătorii iau atitudine

Radu Rareș Dușa, judecătorul de la Curtea de Apel Cluj care a anulat hotărârile de prelungire a stării de alertă, arăta în motivarea deciziei că în România lipsește orice analiză a tipului de risc la vaccinarea anti-Covid. ”Nu se poate considera că orice vaccin anti-Covid din cele puse în circulație este benefic oricărei persoane, indiferent de vârsta acesteia sau starea de sănătate. Unele state europene au apreciat periculoase pentru sănătatea cetățenilor lor folosirea vaccinului AstraZeneca sau Johnson, ca urmare a unor efecte negative sau a unui risc privind sănătatea persoanelor. În România, nu doar că aceste efecte negative nu au fost discutate, dar s-a ajuns la un fel de cenzură a discuțiilor cu privire la acest aspect, inclusiv pe internet, toate eforturile Guvernului fiind dirijate în susținerea campaniei de vaccinare”, se arată în motivarea sentinței dată de judecătorul Radu Rareș Dușa.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.690 afisari

18 COMENTARII

  1. Ca la lovitura de stat din 89, cum spunea Caramitru, ” Fa-te ca lucrezi Mircea”.De atunci in Romanica noastră totul e o mascarada. Asa și cu consimțământul „vaccinaților” cu serul experimental. Totul e formal in speranța că vinovații nu vor fi trași la răspundere. Dacă serul este încă în studii clinice nimeni nu poate informa și garanta cu nimic pacientul, asa ca simpla semnătura pe un document nu are valoarea de consimțământ. Cei mai vinovați în acest caz sunt cei care prestează acest act medical pentru un pumn de arginti.

  2. Cum facem noi articole fara sens. Ar trebui sa se faca o comparatie relevanta, cu documentul semnat de cei din celelalte tari UE. Dar un jurnalist nedocumentat, sau co dorinta de zazanie….

  3. de ce sa-si asume omul toate riscurile ? daca sint putine cum spune propaganda , de ce nu-si asuma guvernul sau producatorul ?

    • Corect! În primul rând asumarea responsabilității trebuie să-i aparțină producătorului ca să-și dea interesul de a face un produs cât mai bun și mai eficient și apoi guvernului, însă se spală pe mâini de orice responsabilitate, aducându-l pe omul de rând la tăcere și la asumarea responsabilității.
      Mă întreb: De ce firmele producătoare au luptat pt a obține un acel act prin care nu se fac responsabile de asumarea reacțiilor adverse de niciun fel? Oare nu avem dreptul să ne îndoim de siguranța acestora?
      Când nimeni nu-și asumă acest demers, mie îmi dă cu semnul întrebării?

  4. Tocmai de aceea NU poate fi vaccinarea obligatorie,adica te vaccinezi pe propria raspundere,dar se practica metode de constrangere si s-a pus batista pe metodele alternative.Si daca manipulezi,efectul este contrar.

  5. un virus atat de letal incat trebuie sa te testezi ca sa stii ca il ai
    un vaccin atat de sigur incat trebuie sa iti asumi raspunderea ptr reactiile adverse in timp ce producatorul are imunitate in fata legii ptr ele

  6. Asta e un fapt care se cunoaște încă de la începutul procesului de vaccinare. Cel mai tare mă uimește lipsa de reacție a ANMCS care la vizitele de acreditare și monitorizare a unităților sanitare pretinde ca cel puțin principalele efecte adverse ale unui tratament sau ale unei proceduri medicale să apară scrise negru pe alb în conținutul „Consimțământului informat al pacientului”. Formularul completat înaintea vaccinării nu este un consimțământ informat așa cum este el definit național și internațional. În plus avem de-a face cu un pacient care nu vine din proprie inițiativă la vaccinare ci în urma constrângerilor guvernamentale de tot felul care nu au nici o legătură cu practica medicală ci mai degrabă cu teroarea exercitată asupra sa fie prin acte legislative care apoi sunt anulate de instanțe fie mediatic. Imensa majoritate a vaccinaților s-au înțepat pentru a scăpa de constrângeri, nu pentru a preveni boala. Nici măcar vaccinații nu se declară satisfăcuți de faptul că periodic trebuie să repete vaccinul a cărui protecție se epuizează în câteva luni.

  7. Cenzore, putem sa te bagam in mata, ca de iesit, sigur poti sa iesi si singur, ca doar ai destul timp la dispozitie, si sigur nu te grabesti nicaieri ???? :))) Crezi ca daca nu publici adevarul, nu vine razboiul, sau cum, bai paduke mic komunist ? Ha ha ha :))))

  8. Bai cobailor dublu si triplu vaxxinati in cap, poate o sa va dati seama cam anul viitor ca deja a-ti avansat mult, de la sclavete la cobai, ceea ce in Walachistan e chiar o mare realizare, numai ca vedeti voi, intre voi, sunt si cam minim 2 milioane de descurcareti practici care au facut rost de cate 1 bucata hartie falsa, asa ca paziti-va bostanul cand credeti ca sunteti intr-un cerc intim de asa-zisi vaxinati in cap, ca totusi nu toti ce i de acolo sunt asa, ca doar ala mai destept nu o sa se dea singur in gat !! Ha ha ha 🙂 Oricum, cam toti astia vaxinati in cap o sa dati coltul in urmatorii 2-3 ani :))))

  9. Vedeti ca tratamentul e disponibil numai pentru elitele bogate, si e format din acei mono-clonali cu care l-au refacut pe Trumpy in 3 zile, scapare e numai pentru cei 70 de milioane de smekeri criminali sociopati, de genul Bezos, Branson, Musk !! Pentru astia, voi nici macar numere nu mai sunteti, ci numai cobai, fac astia ce vreau cu voi, dar nu va faceti griji, o sa avem noi grija si de kurvele astia din Noul Babylon, o sa ii fwutem in gura pe toti astia, la propriu !! Ha ha ha :))))) Vine razboiul, si majoritatea cobailor vor ajunge in Iad !! Bai, nu uitati sa aveti la voi tot timpul si diploma de cobai notoriu, si de idiot util no. 5 !! Ha ha ha :)))))

  10. Maciuca de la PNL a primit in programul de gubernare ca Pasaportul 666 trebuie insaturat cu forta in toate domeniile si activitatile !

  11. Îmi place indignarea legitimă a comentatorilor. Însumate toate opiniile anti-vacc din mediul online, ar ajunge la câteva zeci de mii. Intrebare: unde vă regăsiți voi, dragi compatrioți, în viața reală, pt că, la proteste, abia de se adună cateva sute de oameni?!

  12. Ciudat este faptul că până acum câțiva ani, ”stăpânii planetei” se dădeau de ceasul morții că suntem prea mulți, că sufocăm planeta, că pensionarii trăiesc prea mult și sunt prea costisitori pentru guverne. Acum, aceleași creaturi, se dau de ceasul morții să ne salveze din ghearele covidului. Hai, sictir, tuturor care sunt cu ei!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger