AcasăCORONAVIRUSRomânii nu se îngrămădesc să își vaccineze copiii. Cifre derizorii prezentate de...

Românii nu se îngrămădesc să își vaccineze copiii. Cifre derizorii prezentate de Valeriu Gheorghiță – VIDEO

Românii nu se îngrămădesc să își vaccineze copiii. Cifre derizorii prezentate de Valeriu Gheorghiță - VIDEO (sursa foto: facebook)

La o zi după ce în România a început vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, s-au aflat cifre oficiale cu privire la acest subiect, chiar de la medicul Valeriu Gheorghiță.

Și anume, din câte a precizat, joi, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, de la Palatul Victoria, în ultimele 24 de ore au fost vaccinați 1.903 copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Din cifrele prezentate de către Valeriu Gheorghiță, cele mai multe persoane din această categorie de vârstă au fost vaccinate în București – 494, urmat de județul Cluj – 178 şi, respectiv, de județul Ilfov- 140.

De asemenea, în cadrul aceleiași conferințe de presă, șeful CNCAV a anunțat că în ultimele 48 de ore au fost programați în platformă 4.173 de minori, în vederea vaccinării.

CNCAV a anunțat pașii de urmat

Încă de la finalul lunii trecute, până să înceapă vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, oficialii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 transmiseseră, între altele, următoarele aspecte: ”campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai a.c., recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile”.

Totodată, în comunicatul transmis din direcția CNCAV, pe 31 mai, se explicau și pașii pe care îi au de parcurs părinții, tutorii sau reprezentanții legali ai minorilor, înaintea vaccinării acestora din urmă:

”Pentru facilitarea înscrierii la programare, platforma electronică va fi optimizată și, începând cu data de 1 iunie, permite înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali. De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough.

Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât și formularul de consimțământ informat prin care își exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinți, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)”, potrivit sursei citate.

author avatar
Cristina Stefan