AcasăCORONAVIRUSRomânii fug de vaccinul AstraZeneca! Cum arată programările la Pfizer şi Moderna

Românii fug de vaccinul AstraZeneca! Cum arată programările la Pfizer şi Moderna

vaccinariRomânii fug de vaccinul AstraZeneca! Cum arată programările la Pfizer şi Moderna

Controversele din jurul vaccinului AstraZeneca au influenţat decisiv alegerea serului cu care vor românii să se imunizeze.

Peste 2.000 de locuri sunt libere luni după-masa în Cluj-Napoca și peste 5.000 în Timișoara pentru programare la vaccinare cu vaccinul AstraZeneca, o situație întâlnită și în alte mari orașe din țară, peste 27.000 de locuri fiind disponibile la nivel național.

Centrele care administrează acest vaccin au câteva zeci sau puțin peste o sută de persoane înscrise pe listele de așteptare în timp ce numărul lor este de rândul miilor în centrele care oferă vaccinurile Pfizer sau Moderna.

Locuri libere pentru vaccinul AstraZeneca

Potrivit site-ului Vaccin Live în prezent există peste 27.000 de locuri disponibile la nivel național pentru administrarea vaccinului AstraZeneca și niciunul pentru vaccinarea cu Pfizer sau Moderna.

Peste 693.000 de persoane sunt înscrise pe listele de așteptare în cazul vaccinului Pfizer, peste 46.000 pentru Moderna și peste 12.000 pentru AstraZeneca.

Luni, au fost raportate 3.611 cazuri noi

S-au aflat cele mai noi informații cu privire la situația generată de COVID-19 la nivel național, după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a făcut publică raportarea zilnică.

Astfel, din bilanțul GCS rezultă că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.611 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până luni, 5 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 977.986 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 875.487 de pacienți au fost declarați vindecați – transmite aceeași sursă.

author avatar
Andrei Ștefan
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger