AcasăCORONAVIRUSRomânia, singura țară din UE care refuză să testeze populația în masă....

România, singura țară din UE care refuză să testeze populația în masă. Ce medic face această dezvăluire

testareRomânia, singura țară din UE care refuză să testeze populația în masă. Ce medic face această dezvăluire

Testarea în masă pentru COVID-19 pe modelul mai multor ţări din Europa nu este pe lista de acţiuni pentru România.

State ca Slovacia, Marea Britanie sau Austria au testat în masă populaţia la nivel naţional sau în anumite oraşe pentru a depista cazurile fără simptome. Testarea a fost gratuită, organizată de stat în mai multe puncte din oraşele vizate.

Or, același model ar trebui să-l adopte și România, pentru a înfrunta valul 4 al pandemiei, care face ravagii. Secțiile ATI sunt arhipline, iar numărul infectărilor a explodat, mai ales în rândul persoanelor nevaccinate.

Medicul Monica Pop spune că România e singura țară din UE care refuză să testeze populația în masă, mulțumindu-se să ia restricții dure sau să impună vacicnarea obligatorie pentru diverse categorii.

„Probabil, sintem PE PRIMUL LOC LA NETESTARE IN MASĂ, desi E SINGURA METODA DE A STI DACA UN OM E INFECTAT SAU NU! ASA, NUMARUL PACIENTILOR SI NEVACCINATI SI VACCINATI CRESTE ZILNIC! DE CE NU TESTATI, ASA CUM FAC TOATE TARILE?! BANI SINT! DECI?! NIMEMI NU-I INTREABA PE DR. ARAFAT SAU PE DR GHEORGHITĂ DE CE, CIND TOATE TARILE TESTEAZA IN MASĂ??!!”, scrie Monica Pop pe Facebook.

Persoanele asimptomatice pot fi depistate prin teste rapide în doar câteva zeci de minute. Specialiştii nu suntînsă convinşi că o testare în masă ar fi concludentă, deoarece testele antigen nu ar depista noua tulpină a coronavirusului.

author avatar
Andreea Vlad
371 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger