AcasăCORONAVIRUSRomânia renunță la vaccinul AstraZeneca. Anunțul CNCAV!

România renunță la vaccinul AstraZeneca. Anunțul CNCAV!

astrazenecaRomânia renunță la vaccinul AstraZeneca. Anunțul CNCAV!

România va renunța, cel mai probabil, la vaccinul AstraZeneca începând din ianuarie 2022, din cauza numărului mic de doritori, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că decizia a fost luată în unanimitate în cadrul ședinței CNCAV. Propunerea a fost făcută oficial Ministerului Sănătății de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„În unanimitate s-a luat decizia la nivelul CNCAV să propunem Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul AstraZeneca din ianuarie 2022, având în vedere că este un număr foarte mare de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin. Flacoanele sunt multi-doză, cu 10 doze, iar procentul de doze sacrificate este foarte mare. Din punct de vedere cost-eficiență a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătății”, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

A scăzut interesul pentru serul AstraZeneca

În prezent, la nivel naţional nu există doze disponibile de vaccin produs de compania AstraZeneca, pentru că ultimul lot a expirat. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, țara noastră urmează să primească o tranşă cu care să se finalizeze schema de vaccinare a celor care au făcut o primă doză cu AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare în România, au fost administrate 852.031 de doze de vaccin AstraZeneca. Doza de rapel se administrează după 8 săptămâni de la prima inoculare.

author avatar
Andreea Vlad
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger