AcasăCORONAVIRUSRomânia, pusă la zid de OMS: ce trebuie să facă Guvernul imediat,...

România, pusă la zid de OMS: ce trebuie să facă Guvernul imediat, pentru a preveni valul 4!

Covid-19

OMS caută soluţii prin care statele europene să prevină cu succes valul 4 sau să-i limiteze efectele, în cazul ţărilor în care pandemia a devenit din nou agresivă.

Varianta Delta este acum majoritară în Europa, iar autorităţile sanitare au venit cu o nouă recomandare pentru Guverne: să crească numărul testelor gratuite.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) le-au cerut împreună ţărilor europene „să-şi întărească eforturile” pentru a preveni cazurile de contagiere, în cadrul unui comunicat comun.

Ce măsuri recomandă OMS?

OMS recomandă ca ţările să crească accesul la teste gratuite, dezvoltând secvenţierea, să stimuleze cazurile-contact să se plaseze în carantină şi cazurile confirmate să se izoleze, consolidând monitorizarea pentru a rupe lanţurile de transmisie şi a se asigura că persoanele asupra cărora planează cele mai mari riscuri sunt vaccinate”, au spus şefii OMS.

Varianta Delta, ravagii în 19 ţări europene

Varianta Delta a noului coronavirus este majoritară în 19 state europene. În aceste ţări, partea mediană a virusului iniţial detectată în India se apropie de 70%, potrivit datelor puse la dispoziţie de OMS.

Pandemia de COVID-19 a accelerat în această săptămână în lume (+9%), în special în Europa (+26%) şi în SUA, unde saltul depăşeşte 60%, sub efectul variantei Delta, potrivit unui bilanţ al AFP care se opreşte joi.

author avatar
Andrei Ștefan