AcasăCORONAVIRUSRomânia, pusă la zid de OMS: ce trebuie să facă Guvernul imediat,...

România, pusă la zid de OMS: ce trebuie să facă Guvernul imediat, pentru a preveni valul 4!

Covid-19

OMS caută soluţii prin care statele europene să prevină cu succes valul 4 sau să-i limiteze efectele, în cazul ţărilor în care pandemia a devenit din nou agresivă.

Varianta Delta este acum majoritară în Europa, iar autorităţile sanitare au venit cu o nouă recomandare pentru Guverne: să crească numărul testelor gratuite.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) le-au cerut împreună ţărilor europene „să-şi întărească eforturile” pentru a preveni cazurile de contagiere, în cadrul unui comunicat comun.

Ce măsuri recomandă OMS?

OMS recomandă ca ţările să crească accesul la teste gratuite, dezvoltând secvenţierea, să stimuleze cazurile-contact să se plaseze în carantină şi cazurile confirmate să se izoleze, consolidând monitorizarea pentru a rupe lanţurile de transmisie şi a se asigura că persoanele asupra cărora planează cele mai mari riscuri sunt vaccinate”, au spus şefii OMS.

Varianta Delta, ravagii în 19 ţări europene

Varianta Delta a noului coronavirus este majoritară în 19 state europene. În aceste ţări, partea mediană a virusului iniţial detectată în India se apropie de 70%, potrivit datelor puse la dispoziţie de OMS.

Pandemia de COVID-19 a accelerat în această săptămână în lume (+9%), în special în Europa (+26%) şi în SUA, unde saltul depăşeşte 60%, sub efectul variantei Delta, potrivit unui bilanţ al AFP care se opreşte joi.

author avatar
Andrei Ștefan
425 afisari

4 COMENTARII

  1. Daca se vor impune DACA DUPA RESTRICTIONARI, NUMARUL DE INFECTATI CRESTE?
    Sa traduc : daca cei vaccinati se vor imbolnavi si vor transmite virisul ?

  2. Suntem prostiti zi si noapte de ziaristi imbecili si tute cretine..Marinela Mititelu avea gura plina de kkat…proasta proastelor ..de cand o stiu…si o stiu de peste 10 ani..pe putin…suge si pupa unde ia banutul…dar asa batrana si asa proasta…Vaccineaza-te vaca popii si crapa! Plina gura ei din tinerete…parca te vad la necrolog..a murit proasta inregimentata …da mesajul corect societatii si du-te pe lumea cealalta…asa tuta o viata…sper sa fii un model de vaccinata dusa pe lumea ailalta…sa mori tu daca ai luat un leut pentru propaganda pro vaccinare? Sa moara familia ta daca ai luat banutul?! Si ca tine toti ca tine…duceti-va dracu acasa si bagati-va in frigider si stati acolo pana vine Arafat sa va ia direct la morga…Marinela Mititelu ai supt-o la baieti de ti s-au imbarligat neuronii…vaxinato!! Are dreptate Cristoiu…esti o fatuca de tot rahatul..sa nu te mai vedem NICIODATA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger