AcasăCORONAVIRUSRomânia, pe primul loc în UE în topul deceselor cauzate de COVID-19

România, pe primul loc în UE în topul deceselor cauzate de COVID-19

România, pe primul loc în UE în topul deceselor cauzate de COVID-19România, pe primul loc în UE în topul deceselor cauzate de COVID-19

România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de SARS-CoV-2 în ultimele săptămâni, potrivit datelor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Clasamentul realizat de ECDC vizează numărul total de decese din ultimele 14 zile, la 100.000 de locuitori, în statele UE afectate de pandemia de coronavirus, iar pentru prima dată, România ocupă prima poziție cu media de 1,6 decese. Astfel, România a depășit Suedia, care ocupa prima poziție.

România, pe prima loc în topul deceselor cauzate de COVID-19

În noul clasament, locui doi este ocupa de Suedia și Marea Britanie, unde numărul deceselor este în scădere față de săptămânile anterioare.

Și la numărul de noi infectări România se afă în top 3, ocupând poziția a doua, după Luxemburg. Însă, țara de pe primul loc, cu aproximativ 600.000 de locuitori, s-a implementat o strategie de testare în masă a populației. Astfel că, până în prezent, în Luxemburd au fost realizate 400.000 de teste pentru coronavirus.

România, pe primul loc în UE în topul deceselor cauzate de COVID-19
România pe primul loc în UE în topul deceselor cauzate de COVID 19

România a înregistrat peste 1.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore și 30 de decese

Până pe 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.446 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 3.870 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger