AcasăCORONAVIRUSRomânia NU scapă de nenorocire! Din toamnă, o luam de la capăt?...

România NU scapă de nenorocire! Din toamnă, o luam de la capăt? Ioana Mihăilă anunţă ceva GROAZNIC!

ioana mihailaRomânia NU scapă de nenorocire! Din toamnă, o luam de la capăt? Ioana Mihăilă anunţă ceva GROAZNIC!

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, crede că România se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei. Când? În toamnă. Totuşi, ea speră să fie de o intensitate redusă.

Cred că dacă este să ne uităm şi cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creştere a cazurilor în toamnă şi, mă rog, o evoluţie ciclică în acest an şi jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne aşteptăm ca acest ciclu să revină.

Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare. Şi atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea şi ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid şi eficient şi aici e important pregătirea spitalelor”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă, despre cum a fost atacată tulpina indiană

În ce privește tulpina indiană, dar şi numărul medicilor care au făcut scut, în prima linie, pe toată perioada pandemiei, Mihăilă spune: „La noi progresul a fost remarcabil, în sensul că, din martie, de când am început secvenţierea şi am inclus-o în Programul Naţional de Secvenţiere, începem să detectăm aceste variante.

În acest moment, secvenţierea o facem în două centre care au expertiză, pentru că am vrut, din nou, să nu facem rabat de la calitate – sunt două centre în Bucureşti care fac secvenţirea – dar partea de colectare a datelor vine de la nivelul mai multor regiuni.

Reţeaua nu este încă complet dezvoltată. Avem şi noi tulpina indiană. Am făcut secvenţiere mai ales pentru pacienţii care au fost diagnosticaţi în Bucureşti şi în Ilfov şi acolo am descoperit mai multe cazuri”.

Şi Rafila confirmă valul 4

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a decarat că cel mai probabil se va repeta scenariul de anul trecut, când în vară au scăzut mult cazurile de COVID-19 şi nu exclude ca din toamnă să avem un nou val al pandemiei, însă mai mic, datorat vaccinării populaţiei.

Rafila a adăugat că vaccinarea, în România, are nevoie de noi căi de comunicare şi de atragere a oamenilor, mai ales în mediul rural.

Se repetă, probabil, scenariul de anul trecut, doar că cifrele sunt mult mai mici pentru că deja o parte din populaţie este imunizată, chiar dacă România nu este printre ţările cu un procent important, vedeţi că avem vreo patru milioane şi ceva de persoane care au fost vaccinate până în momentul de faţă.

Comparaţi, de exemplu, cu Franţa care are 30 de milioane din 60 vaccinate, jumătate din populaţie a fost deja imunizată.

În mod evident trebuie să ne pregătim şi să continuăm campania de vaccinare până în toamnă şi dacă se va atinge acel prag psihologic de 10 milioane cu atât mai bine, dar din ce văd eu nu cred că aderenţa la vaccinare nu va fi extraordinară în continuare, dacă nu se găsesc noi căi de comunicare, de atragere a oamenilor să se vaccineze, mai ales în mediul rural”, a declarat Alexandru Rafila.

 

author avatar
Andrei Ștefan
796 afisari

7 COMENTARII

  1. Habar nu au de tratamente eficiente, in schimb stiu cu luni de zile inainte cand va urma noul val ?! Povesti pentru naivi.

  2. Abia astept sa vad slugile astea in streang sau impuscati. Guv. Indian a trimis o circulara tuturor guvernelor in care atrage atentia ca nu exista nicio tulpina indiana si astia o tot dau inainte cu minciunile doar ca sa intepe cat mai multi oameni cu serurile experimentale si ucigase. Si pentru ce? Pentru o viroza care se poate trata cu ceai si paracetamol sau alte nenumarate tratamente. Cand ii vad ca spun ca singura solutie e inteparea, ca sa scapam de plandemie, de fapt ca sa ne dea inapoi o parte din drepturile furate, e ca si cum ar recunoaste ca unica solutie ca sa scapam de mizeriile si slugile este glontul. Voi il cereti slugilot si o sa-l primiti. Antonescu si Ceausescu au fost ucisi miseleste dar voi o sa fiti executati pentru genocid impotriva poporului Roman.

  3. Concluzia este ca Ioana Mihaila este o credincioasa. Ea crede ca va fi un nou val. Si este confirmata de un alt martor al lui COVID care tot asa a citit in zatul de cafea si cel mai probabil ca pata aia arata un nou val. Sau poate ca noul val e generat chiar de catre vaccinati. Ce? Imi permit si eu sa-mi dau cu parerea chiar daca nu sunt specialist in epilare.

    • Felicitari Petre!
      Perfecta dreptate!
      CIRCOVID,nimic mai mult!
      Pentru asta sant bine platiti!

  4. Bai draga Mihaila, bai progresista dracului, esti de o prostie rara, altfel e clar ca nu ajungeai ministresa la Cultul Covidian !! 🙂 Speram chiar sa prinzi virusul chinezesc, acum si cu varianta indiana, sa sa dai coltul, numai ca altii de langa tine sa pape toate miliardele pe care le-ai furat, tu tampito !! 🙂 Nimeni nu te mai asculta, acum numai naivii si fricosii se mai uita in gura ta, tu doktor Mengele in varianta feminina !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger