AcasăCORONAVIRUSRomânia nu are suficiente doze pentru vaccinarea pacienţilor din etapa a II-a....

România nu are suficiente doze pentru vaccinarea pacienţilor din etapa a II-a. Soluţia? Amânarea imunizării cu 10 zile!

valeriu gheorghitaRomânia nu are suficiente doze pentru vaccinarea pacienţilor din etapa a II-a. Soluţia? Amânarea imunizării cu 10 zile!

Criza de doze de vaccin cu care se confruntă ţările europene afectează şi România. Din păcate, avem deficit de doze de 117.000, iar, din 28 ianuarie, se amână cu 10 zile persoanele programate care deservesc zone esenţiale.

Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate„, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiţă a explicat amânarea

Soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza întâi.

Adică 35.000 de persoane programate pentru prima doză. Astfel, data de 28 ianuarie de programare se translatează cu 10 zile şi devine 8 februarie.

Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate. Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost vaccinate până la acest moment„, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Astfel, intervalul de programări 28 ianuarie – 15 februarie se decalează cu zece zile pentru 35.000 de persoane care ar fi urmat să fie vaccinate cu prima doză.

Cine face reprogramarea?

Reprogramarea se face automat pentru cei din domeniile esențiale care vor fi amânați. Este vorba despre 35.000 de persoane din cele 71.000 care au fost programate de angajatori.

Am extras acele persoane care nu au peste 65 de ani și care nu au boli cronice. Este vorba de o perioadă de 10-14 zile„, a mai explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

România are obiectivul ca, până la sfârșitul lunii martie să fie vaccinate 1,2 milioane de persoane.

author avatar
Andrei Ștefan
141 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai Ghiorghita ,ori te face presa !!,ori esti cu pluta ,amanarea pina in 15 februarie a reluarii livrarilor de vaccin nu inseamna 10 zile ,pentru mine ar fi vro 19 zile calendaristice ,la care se pun transportul ,receptia ,distributia in teritoriu si asta adunat face in cel mai fericit caz vro 3 saptamani !!.
    Iti dai demisia pe motiv de dezinformare ,de zadarnicire a campaniei ??. Esti militar si un dram de onoare ar trebui sa ai !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger