AcasăCORONAVIRUSRomânia, inclusă pe „lista roșie” de încă două țări: Ce trebuie să...

România, inclusă pe „lista roșie” de încă două țări: Ce trebuie să știe cei care vor să călătorească în aceste state

România, inclusă pe „lista roșie” de încă două țări: Ce trebuie să știe cei care vor să călătorească în aceste stateRomânia, inclusă pe „lista roșie” de încă două țări: Ce trebuie să știe cei care vor să călătorească în aceste state

România a fost inclusă pe „lista roșie” de către autoritățile sanitare din Belgia și Serbia din cauza numărului mare de infectări noi cu SARS-CoV-2.

Astfel, România devine stat cu risc epidemiologic ridicat și pentru Serbia și Belgia ceea ce înseamnă că vor fi impuse noi restricții pentru cei care vor să intre pe teritoriul acestor state.

Ce trebuie să știe românii care călătoresc în Belgia

Toate persoanele care sosesc pe teritoriul Belgei din regiunile incluse în „zona roșie” trebuie să intre în autoizolare și să își facă un test molecular, tip PCR, pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

Testul va fi efectuat de autoritățile din Belgia la sosirea în această țară. De asemenea, călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv unul de familie, care dispune testarea.

Conform noilor măsuri, începând cu data de 14 august, mai multe județe din România au fost incluse în „zona roșie”:
· București-Ilfov (București, Ilfov);

· Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj);

· Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui).

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că în zona roșie sunt incluse din data de 1 august și următoarele zone/județe:

· Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);

· Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);

· Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);

· Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

De asemenea, măsura autoizolarii și testarea sunt în competența autorităților regionale.

Autoritățile belgiene le recomandă persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

În plus, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online.

Ce trebuie să știe românii care călătoresc în Serbia

Accesul cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Serbia din România este permis doar cu prezentarea unui test molecular negativ (PCR) pentru infecția cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, efectuat în laboratoare acreditate la nivel național.

Însă, există și excepții:

– cetățenii străini care au domiciliul sau reședința în Republica Serbia și dețin documente valabile în acest sens;

– membrii echipajelor de transport rutier de marfă aflate în tranzit, dacă durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depășește 12 ore;

– personalul feroviar al trenurilor cu destinație finală Republica Serbia;

– personalul navigant și pasagerii aeronavelor care tranzitează aeroporturile sârbe;

– copiii cu vârsta de până la 12 ani, dacă părinții, tutorii sau persoanele care îi însoțesc prezintă un test molecular negativ (PCR) pentru infecția cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore;

– personalul diplomatic și consular acreditat în Republica Serbia și personalul organizațiilor internaționale, precum și membrii lor de familie, posesori ai cărților de identitate specifice emise de autoritățile sârbe competente.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
306 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa le multumin acestor Guvernanti de recordl negativ obtinut

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger