AcasăCORONAVIRUSRomânia începe vaccinarea antiCovid-19. Data anunțată de autorități

România începe vaccinarea antiCovid-19. Data anunțată de autorități

vaccinareRomânia începe vaccinarea antiCovid-19. Data anunțată de autorități / foto: Digi 24

Toate statele Uniunii Europene vor începe vaccinarea antiCovid-19 în aceeaşi zi. Data anunțată de autorități este 27 decembrie. România este pregătită să înceapă campania de vaccinare alături de celelalte state din blocul comunitar, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 Valeriu Gheorghiţă.

Primele persoane vaccinate vor fi cadrele medicale din cele 10 spitale care au fost implicate de la început în tratarea pacienţilor cu COVID-19, transmit autoritățile, potrivit News.ro.

Câte doze va primi România?

Institutul Cantacuzino este deja pregătit pentru a primi vaccinurile, capacitatea fiind de 1,5 milioane de doze care vor fi distribuite către centrele judeţene, iar lanţul de distribuţie va fi sprijinit de MApN, MAI şi de Ministerul Sănătăţii.

În campania de vaccinare vor fi implicaţi 1.500 – 2.000 de medici, 4.500 de asistenţi medical şi 2.000 de registratori, care ar urma să fie remuneraţi, discuţiile pe această temă fiind în desfăşurare.

Persoanele vaccinate vor primi adeverințe

Toate persoanele vaccinate vor primi o adeverinţă care va conţine date referitoare la lotul şi la seria vaccinului. Adeverinţa de vaccinare va fi oferită pe hârtie sau pe suport electronic, în limbile română sau engleză, care va constitui un document medico-legal şi nu un paşaport epidemiologic.

Acesta va conţine data vaccinării, tipul de vaccin, seria şi lotul şi va ajuta autorităţile să verifice toate informaţiile tehnice în cazul dezvoltării unor reacţii adverse. Acestea din urmă se referă inclusiv la condiţiile de transport şi stocare.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a spus că este precum un „bilet de ieşire din spital” şi permite persoanelor vaccinate să raporteze eventuale reacţii adverse în altă localitate decât cea în care au primit vaccinul. Adeverinţa are scopul de a ţine evidenţa persoanelor imunizate.

A doua etapă de vaccinare este estimată să înceapă din luna februarie.

author avatar
Andreea Vlad
303 afisari

2 COMENTARII

  1. Mediafax , 02 decembrie 2020 , ora 17:04 , articol de Andreea Tobias : ” PUTIN ORDONA AUTORITATILOR DIN RUSIA SA INCEAPA VACCINARILE IMPOTRIVA COVID-19 SAPTAMANA VIITOARE ”.

  2. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a actualizat astazi lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat ( ZONA GALBENA ). Italia a fost scoasa de pe lista . Republica Moldova , Ungaria , Bulgaria , Serbia ( vecinii Romaniei ) sunt in zona galbena , ca si Tarile Baltice , Turcia , Austria , Elvetia , Portugalia , Olanda , Danemarca , Suedia , Cehia , Slovacia , Slovenia , Croatia , Luxemburg , Liechtenstein , San Marino , Puerto Rico , SUA , Iordania etc …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger