AcasăCORONAVIRUSRomânia ia în calcul vaccinarea anti-Covid a copiilor sub 5 ani

România ia în calcul vaccinarea anti-Covid a copiilor sub 5 ani

vaccinRisc major de epidemie în România! Criză de vaccinuri pentru nou-născuți în spitale / Specialiștii trag un semnal de alarmă

Probabil pentru că cineva trebuie să consume zecile de milioane de doze care se strică în depozite, România a transmis la Bruxelles că ia în calcul administrarea vaccinurilor și copiilor cu vârste mai mici de 5 ani, imediat ce vor fi aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente. Singurele țări care nici nu vor să audă de vaccinări la această grupă de vârstă sunt Belgia, Croația, Irlanda, Olanda și Suedia. 

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a raportat că există un plan de extindere a vaccinării anti-Covid la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani și că o parte din țările din UE au un astfel de obiectiv, în cazul în care Agenția Europeană pentru Medicamente le va autoriza pentru această grupă de vârstă. Astfel, Lituania și Malta intenționează să extindă vaccinarea la copii sub 5 ani, iar Cehia, Finlanda, Germania, Letonia, Luxemburg, Polonia și România au transmis că discută despre acest lucru și iau în calcul o astfel de recomandare.

Pe de altă parte, Belgia, Croația, Irlanda, Olanda și Suedia nu vor vaccina această grupă de vârstă, iar Austria, Cipru, Liechtenstein, Slovenia și Spania nu au discutat încă despre așa ceva.  În România, numărul copiilor cu vârste între 5 și 12 ani care s-au vaccinat cu o doză a ajuns la 9.600, iar 8.315 au fost vaccinați cu două doze. În fapt, campania de vaccinare din țara noastră s-a prăbușit iremediabil, în săptămâna 18 aprilie-25 aprilie 2022 fiind înregistrate 6.955 de doze administrate. Dintre acestea, doar 883 de români și-au administrat prima doză, 1.825, a doua doză și 4.247 doza booster. Nici la nivel mondial lucrurile nu stau prea bine în acest an. De la începutul lui 2022, 7% din populația globului s-a vaccinat cu o doză, 10% cu două doze și 16,2% cu cea de-a treia doză. Problema dozelor în exces nu este numai a României, ci și a Europei. UE a comandat 2,2 miliarde de doze, din care a consumat puțin sub 900 de milioane.

Țările ex-comuniste, cele mai docile

În ce privește vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu Covid-19, 17 state din UE recomandă schema completă de vaccinare, în timp de 13 țări recomandă o singură doză pentru aceștia. La capitolul restricționarea și interzicerea anumitor tipuri de vaccinuri, singurele țări care nu au avut obiecții față de niciun producător au fost Bulgaria, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și România.  Și asta în timp ce 22 de state au interzis sau au restricționat vaccinurile AstraZeneca, Johnson&Johnson și Moderna.

Astfel, vaccinul AstraZeneca nu mai este utilizat în Danemarca, Liechtenstein, Malta, Olanda, Norvegia și Suedia, iar vaccinul Johnson a fost interzis în Finlanda, Danemarca, Suedia și Norvegia. Totodată, vaccinul Moderna a fost interzis în Suedia pentru cei născuți după 1991, iar în Finlanda nu este administrat bărbaților sub 30 de ani. În Islanda, vaccinul Moderna mai este utilizat doar pentru doza de rapel la persoane cu vârste de peste 60 de ani, în Slovenia a fost suspendat, iar în Austria, Franța, Germania și Norvegia se folosește doar la persoanele cu vârste de peste 30 de ani.

Europa stagnează

Din decembrie 2020, 72,6% din populația generală a UE/SEE au primit schema completă de vaccinare, iar 53,1% au primit și doza booster. Toate statele din spațiul UE și SEE au pus la dispoziție și vaccinul pentru copii cu vârsta de 12 ani și peste. Totodată, 28 de țări au recomandat vaccinarea tuturor copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, iar Germania și Suedia  recomandă vaccinarea doar pentru copii de 5-11 ani care au factori de risc. În majoritatea țărilor Uniunii Europene vaccinarea nu a fost obligatorie și doar șase țări au impus vaccinarea la anumite categorii profesionale, în special pentru angajații din sănătate și pentru cei din căminele de bătrâni. Statele UE au folosit o serie de strategii pentru a încuraja acceptarea vaccinului, printre acestea numărându-se echipe de vaccinare mobile, strategii de comunicare, stimulente financiare și solicitarea de certificate de vaccinare pentru accesul în diferite locuri și la diferite evenimente.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare și  în aeroporturi.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.115 afisari

15 COMENTARII

  1. Dupa ce a iesit pe piata lista cu noua file de reactii adverse si dupa ce ala mare sef la pfizer a declarat ca e o terapie genetica dar a mintit ca e vaccin??? La puscarie cu toti criminalii si jos labele de pe copiii!!

  2. Sa moara vecinii mei azorica si grivei si fututul de la național care șterge comentariile. Sa mai curățăm pământul, spun cei de la OMS

  3. Bai Prafila, toti copii de xerox trebuie inoculati cu serurile otrava, vezi sa nu scape nici unul, deci si ale ratatilor aia de speciali ai lui Gheorghitza Muitza sa fie bagati si ei la mijloc !! Ha ha ha 🙂 Multa Sanatate, bai copiilor de xerox, vedeti ca jigodiile astea va vreau numai tot binele din lume, din lumea cealalta, aia din Iad !! Ha ha ha 🙂

  4. N-ATI INVATAT NIMIC DIN GENOCIDUL NUMIT COVID !, ARMA BIOLOGICA ,N-ATI INVATAT NIMIC DIN GOLANIA VACCINURILOR !,IAR ACUM VRETI S-O EXTINDETI LA CPII !!!,CRIMA CU PREMEDITARE !,GENOCID !.

  5. Încep să cred că nemtii lui Mengele erau mici copii. Rafila, Arafat Gheorghiță, generale, plavane si voi toti trădătorii din guvern. Gândiți-vă bine inainte să deschideți un drum fără întoarcere. Imaginați-vă pe un drum catre iad, fără iesire, fără întoarcere. Gândiți-vă bine.

  6. Și după aia mirați-vă dobitocilor că a apărut hepatită „atipică”! Criminali nenorociți!!

  7. OR SA O IA LA MACIUCI PE MAMA LOR! ARDE-I-AR FOCUL, INGHITI-I-AR PUSCARIA PE TOTI VAXINISTII SI MANCA-I-AR VIERMII DE VII, CA SA NU AIBA LEAC NICI UNUL DIN DAMBLAGITII LUI BIG PHARMA. VRETI SA IL SCAPATI PE CATU SI COMPANIA DE PUSCARIE?? ARAFAT DISTRUS IN PUSCARIE! IL MAI APARATI MULT, SATANISTILOR?

  8. Un genocit uman sa vaccine i acesti copii pentru interesul si la ordinul pedofililor de la Bruxelles

  9. Se apropie 2023 cind ne vor vaccina cu plutonul de jandarmi la usa ! Nici macar nu vom sti ce baga in noi .

  10. Oameni buni, suntem multi impotriva lor, dar nu mai postati la liber pe site’uri de genul acesta fara sa va mascati adresele IP ca va vor lua ca din oala pe toti.
    Este mult mai usor sa creezi medii specifice in care sa se adune cei impotriva si sa ii prinzi pe toti ca pe niste pesti cu plasa in loc sa stai sa ii vanezi pe 100 de site’uri!!!!!
    Instalati-va broserul TOR, gasiti inclusiv pe youtube cum se instaleaza!!!
    Aveti grija de voi!!!!!!!!!!!

  11. Nu mai folositi firefox, opera, internet explorer…….. INSTALATI-VA BROWSERUL TOR ca sa va ascundeti identitatea pe internet atunci cand postati!
    Sau folositi VPN-uri, dar este mai usor cu browserul TOR!
    Chiar credeti ca astia nu fac nimic cand vad adunari fizice sau virtuale care militeaza impotriva sistemului???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger