AcasăCORONAVIRUSRomânia cere ajutor european pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Situaţia a depăşit...

România cere ajutor european pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Situaţia a depăşit autorităţile!

raed arafatRomânia cere ajutor european pentru tratarea bolnavilor de Covid-19. Situaţia a depăşit autorităţile!

CNSU a aprobat solicitarea de asistență internațională prin Mecanismul European de Protecție Civilă, constând în medicamente, echipamente şi echipaje medicale necesare pentru tratarea pacienților cu forme grave de COVID-19.

Având în vedere nevoia acută de asigurare a medicației și echipamentelor necesare pentru tratarea pacienților cu forme critice și severe de COVID-19, precum și nevoia de personal medical de specialitate pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu SARS-CoV-2, CNSU aprobă, sâmbătă, o hotărâre prin care solicită asistență internațională prin Mecanismului European de Protecție Civilă și Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC – Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre).

Au preluat şi medicamentele

Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia medicamentele și echipamentele medicale și le predă către C.N. Unifarm S.A, care asigură depozitarea și distribuirea acestora către spitalele care acordă asistență medicală pacienților cu COVID-19, în funcție de nevoile identificate.

Coordonarea echipajelor și echipelor medicale, precum și stabilirea locațiilor în care desfășoară activitatea, se realizează prin intermediul Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, mai arată decizia CNSU.

Comisia Europeană ajută ţara noastră

Uniunea Europeană a trimis până acum în România 250 de concentratoare de oxigen și peste și 5.000 de flacoane de anticorpi monoclonali, ca ajutor din rezerva strategică a UE, pentru tratarea pacienților COVID în stare gravă.

Alte peste 20 de ventilatoare și concentratoare de oxigen urmează să ajungă în țară, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor spune că ajutorul reprezintă și o formă de reciprocitate la eforturile depuse de țara noastră pentru a oferi asistență altor state UE în timpul pandemiei.

author avatar
Andrei Ștefan
216 afisari

2 COMENTARII

  1. Normal ca sunt depasiti,astia au fost invatati doar sa faca pe militienii.Altceva nu stiu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger