AcasăCORONAVIRUSRomânia a trimis echipamente medicale Indiei, ca ajutor în lupta contra COVID....

România a trimis echipamente medicale Indiei, ca ajutor în lupta contra COVID. Avionul militar a ajuns la New Delhi

(sursa foto: Facebook/DSU)

Aeronava care a transportat ajutoarele trimise în India, țară greu încercată de situația provocată de noul coronavirus, a ajuns deja la New Dehli.

Este vorba despre un avion al Forțelor Aeriene Române, în care au fost încărcate zeci de butelii și concentratoare de oxigen. Avionul a aterizat în capitala Indiei vineri dimineață, la ora 3:45, ora României, din câte anunță, via Facebook, reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

(sursa foto: Facebook/DSU)

”Ajutorul trimis de către România Republicii India a constat în 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat în vederea gestionării efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri noi de persoane infectate cu noul Coronavirus, aflați în stare gravă”, potrivit DSU.

(sursa foto: Facebook/DSU)

Echipamentele medicale necesare continuării îngrijirii pacienților grav afectați de SARS-CoV-2 provin din donații ale societății civile, indică aceeași sursă, care menționează, totodată, că ”operațiunea s-a desfășurat in urma activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene”.

Ce anunțase premierul Cîțu

Recent, șeful Guvernului făcuse la rândul său referire la această acțiune de sprijin umanitar destinată Indiei. ”România se alătură comunității internaționale și oferă sprijin umanitar de urgență Republicii India, pentru gestionarea crizei sanitare grave provocată de COVID-19.

Mulțumesc societății civile pentru donarea acestor echipamente medicale! Apreciez spiritul de solidaritate dovedit constant în timpul pandemiei”, a transmis joi Florin Cîțu, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Încă de zilele trecute s-a aflat că spitalele din India se confruntă cu o criză a oxigenului, în cazul pacienților cu COVID. Citiți mai multe AICI.

189 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger