Cauta

Rolul copiilor în răspândirea COVID-19 îi dă peste pe oamenii de știință

Rolul copiilor în răspândirea COVID-19 îi dă peste pe oamenii de știință

Un nou studiu realizat în Coreea deSud arată că cei mici pot purta virusul în cavitatea nazală până la trei săptămâni.

Studiile de la începutul pandemiei de coronavirus au arătat că o mare parte din copiii care au contractat virusul SARS-CoV-2 au avut simptome ușoare sau au fost asimptomatici.

Însă noile descoperiri sunt centrate pe riscul de transmitere a infecției de către copii. Studiul pune accentul pe continuarea măsurilor de prevenție precum distanțarea fizică și igiena bună în contextul în care școlile sunt redeschise.

Președintele Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copiilor, profesorul Russle Viner, explică faptul că există trei semne de întrebare, separate, dar care au legătură unul cu celelălalt, referitoare la copii și noul coronavirus.

Se știe faptul că micuții pot contracta virusul, însă analiza profesorului Viner bazată pe testele de anticorpi arată că aceștia sunt mai puțin susceptibili în a contractat virusul SARS-CoV-2 decât adulții, în special cei cu vârsta de până în 12 ani.

Ce rol au copiii în transmiterea COVID-19

De asemenea, oamenii de știință sunt încrezători că micuții prezintă un risc mai redus de a se îmbolnăvi chiar dacă contractează virusul, mulți dintre ei fiind asimptomatici, aspect confirmat într-un studiu britanic publicat vineri.

Studiul sud-corean, la care au participat 91 de copii, a arătat că până și în rândul copiilor care au simptome ușoare sau sunt asimptomatici, virusul supraviețuiește în cavitatea nazală chiar și până la trei săptămâni.

Dar faptul că virusul supraviețuiește în această zonă arată că îl pt transmite mai departe, mai arată experții.

Virusul supraviețuiește chiar și 3 săptămâni în tractul respirator

Totuși, studiul nu clarifică problema în totalitate pentru că nu șe știe încă dacă și copiii pot transmite virusul la aceeași rată precum adulții.

„Ar fi ilogic să credem că aceștia nu joacă niciun rol în trasmiterea (n.r. virusului)”, a declarat doctorul Roberta SeBiasi, șef pe departamentul de boli pediatrice din cadrul Spitalului Național pentru Copii din Washington DC, potrivit BBC.

„Prezența materialului genetic al virusului în tractul respirator nu înseamnă neapărat și transmitere, cu precădere în rândul persoanelor care nu au simptome accentuate precum tusea sau strănutul”, a explicat profesorul Calum Semple, soecializat în sănătatea copiilor, de la Universitatea Liverpool.

Ultimele stiri

  • S-a dat drumu’ la bombardieri! Niciun sezon estival fără teribilişti blocaţi cu bolizii în nisip, la mare, la Eforie Nord. Ce amendă a primit (VIDEO)
  • Emoţii şi în Armenia! Elicopterul care îl transporta pe premierul Nikol Paşinian, aterizare de urgenţă
  • Circ la Cernavodă! Primarul ar fi fost bătut în plină stradă de un preot și de o femeie (VIDEO)
  • Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”
  • Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Incident aviatic cu un avion Tarom. Aeronava s-a întors pe aeroportul din Paris!
  • România se implică puternic pe front. Decizia cu efect direct asupra tancurilor Abrams ne poate transforma într-o ţintă
  • Cum se apără Florian Coldea după ce a dat 15 ore „cu subsemnatul” la DNA. Fostul general SRI, plasat sub control judiciar!
  • Horoscop – sâmbătă, 25 mai 2024. Toate zodiile au parte de schimbări în bine, dar sub aspecte diferite
  • Exit mobile version