AcasăCORONAVIRUSRestricțiile din Italia, precum Orwell sau STASI

Restricțiile din Italia, precum Orwell sau STASI

Guvernul italian se confruntă pe social media cu acuzaţii de stat poliţienesc din partea unor internauţi care au adoptat hashtag-uri precum #STASI şi #Orwell pentru a denunţa noile măsuri anti-coronavirus. Criticii făcut comparații cu practicile de spionaj ale  poliției secrete  din fosta RDG  și cu romanul „1984” al autorului George Orwell despre un stat de supraveghere.

Guvernul a interzis toate petrecerile, în interior şi exterior, cu excepţia reuniunilor de după nunţi, botezuri sau înmormântări, la care pot participa însă maximum 30 de persoane. Decretul premierului Giuseppe Conte „recomandă cu putere”, de asemenea, evitarea petrecerilor la domiciliu şi limitarea invitaţilor din exterior la maximum şase. De asemenea, Când oamenii îşi primesc prieteni sau rude în locuinţe, ei ar trebui să poarte măşti “pentru a reduce la minim riscul infectării”. Ministrul sănătăţii Roberto Speranza a anunţat prima dată măsurile duminică, provocând revolta populaţiei atunci când a părut să sugereze că oamenii ar trebui să-şi denunţe vecinii dacă încalcă regulile.
„Este clar că vom spori controalele poliţiei şi vor exista rapoarte către poliţie”, a declarat el pe postul public RAI. Matteo Salvini, liderul opoziției, conduce lupta din social media împotriva noilor măsuri. „Luăm poliţia de pe străzi şi o transformăm în Poliţia Gândirii pentru a verifica în apartamente? Nici măcar George Orwell nu ar fi mers atât de departe, este o nebunie, hai să recitim ‘1984’ „, a postat el pe Twitter.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
365 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger