AcasăCORONAVIRUSRESTRICȚII ÎN ROMÂNIA. Descarcă documentele cu care poți ieși din casă. MODEL...

RESTRICȚII ÎN ROMÂNIA. Descarcă documentele cu care poți ieși din casă. MODEL de declarație pe propria răspundere/ adeverință angajator

(sursa foto: Facebook)

După ce președintele Iohannis a ieșit public anunțând că de luni masca va redeveni obligatorie „peste tot” și că se vor impune restricții, anunțând faptul că va fi restricționată circulația noaptea, pentru persoanele nevaccinate, e bine să aveți în vedere ce documente puteți folosi pentru a ieși din casă.

Vor redeveni necesare, așadar, declarația pe propria răspundere, dar și adeverința de la angajator – aceasta din urmă care să ateste că deplasarea unei persoane, între domiciliu și locul său de muncă, este esențială pentru activitatea organizației și nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

Aveți mai jos modelul de declarație pe proprie răspundere, dar și modelul de adeverință de a angajator:

2603-Model Declaratie proprie Raspundere_20
MODEL Adeverinta pentru angajatori

Iohannis: Va fi restricționată circulația noaptea, excepţie făcând cei vaccinați

Klaus Iohannis a anunțat, între altele, miercuri seară, că „începând de luni masca redevine obligatorie peste tot: și în interior, și în exterior, și la școală – unde se mai ține -, și în târguri, și la cinematograf. Și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveţi mască. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni”.

Mai mult, președintele a transmis că „Guvernul va hotărî, în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricții intră în vigoare, asta după ce Comitetul Național și experții în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune, sigur, și în limbaj juridic”.

„Vreau să dau doar câteva exemple care nu sunt exhaustive, de exemplu va fi restricționată circulația noaptea, excepţie făcând cei vaccinați și cei care sigur cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții. Aceste lucruri, sigur, se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și vom scăpa de această pandemie”, a mai spus Klaus Iohannis.

author avatar
Andrei Coman