AcasăCORONAVIRUSRespingerea vaccinului anti-Covid face "victime": ce au păţit 238 de studenţi este...

Respingerea vaccinului anti-Covid face „victime”: ce au păţit 238 de studenţi este GRAV!

vaccin covidRespingerea vaccinului anti-Covid face "victime": ce au păţit 238 de studenţi este GRAV!

Scepticii vaccinului anti-Covid ar trebui să se mai gândească o dată! Respingerea acestui ser înseamnă, în SUA cel puţin, autoexcluderea din societate.

238 de studenţi înscrişi la Universitatea din Virginia nu mai pot reveni la cursuri în toamnă pentru că nu s-au conformat condiţiei vaccinării obligatorii, potrivit reprezentanţilor instituţiei de învăţământ superior.

Universitatea din Virginia impune vaccinul

Universitatea din Virginia are propria regulă internă: cine îi calcă pragul trebuie să fie vaccinat. „Toţi studenţii care trăiesc, studiază sau lucrează fizic” în cadrul instituţiei au obligaţia să fie vaccinaţi complet înainte de a reveni la cursuri pentru semestrul din toamnă, în anul academic 2021-2022.

Exmatriculaţi înseamnă că sunt neeligiibili pentru a participa la cursuri”, a transmis un reprezentant al universităţii, precizând că circa 96.6% din corpul studenţesc este vaccinat, circa 1% dintre studenţi sunt neimunizaţi, în timp ce 1.3% au fost exceptaţi în baza unor motive medicale sau religioase.

Exceptaţii de la vaccin, teste obligatorii

Cei nevaccinaţi au obligaţia să poarte mască permanent în preajma celorlalţi, în interior şi în exterior. Cei exceptaţi de la politica vaccinării obligatorii vor trebui să se testeze o dată pe săptămână. Frecvenţa testării ar putea creşte”, a spus el.

Studenţii exmatriculaţi au primit notificări multiple – mailuri, mesaje text, apeluri telefonice – să se vaccineze în perioada 20 mai – 1 iulie.

Cei excluşi mai au totuşi două opţiuni: fie se pot reînmatricula la cursurile universității dacă respectă cerința privind vaccinul, fie pot depune o scutire până pe 25 august, se arată în raport sau se pot întoarce în timpul semestrului de primăvară, cu condiția să fie vaccinați sau scutiți până atunci.

author avatar
Andrei Ștefan