AcasăCORONAVIRUSRepublica Moldova trimite cadre medicale în România, pentru a îngriji pacienții COVID....

Republica Moldova trimite cadre medicale în România, pentru a îngriji pacienții COVID. Ce a anunțat Raed Arafat  – VIDEO

Republica Moldova va trimite în România doctori și asistenți medicali, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale care au în grijă pacienți care sunt infectați cu noul coronavirus.

Un anunț în acest sens a fost făcut vineri, 15 octombrie, chiar de la vârful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat explicând, într-o conferință de presă, faptul că personalul medical care va veni din Moldova se va îndrepta către unitatea spitalicească de la Lețcani.

„Astăzi (vineri-n.n) am primit prin Ministerul de Externe (…) oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. (…) În urma consultărilor și cu domnul preşedinte și cu domnul prim-ministru şi cu domnul ministru Cseke (Cseke Attila-ministrul interimar al Sănătății-n.n) bineînțeles (…) s-a decis acceptarea acestei oferte. Vor fi cadre medicale în număr de 20, care se vor deplasa chiar la Iaşi, la spitalul Leţcani”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU: E vorba despre medici şi asistenţi medicali

Cadrele medicale din Republica Moldova urmează să se alăture, așadar, celor din România, care îngrijesc pacienții cu COVID internați la spitalul modular de la Lețcani, redeschis recent.

„Am avut o discuție cu președintele Colegiului Medicilor. Urmează să se emită documentele temporare de practică medicală. E vorba despre medici şi asistenţi medicali. (…) Urmează să ajungă colegii din Moldova să participe alături de colegii noștri din Iaşi în îngrijirea pacienţilor cu problemele Covid”, a mai precizat şeful DSU, într-o conferință de presă.

Ajutorul venit din direcția autorităților de la Chișinău vine după ce, în primăvara anului trecut, o echipă formată din 42 de medici și asistenți din România mersese în misiune în Republica Moldova, pentru a sprijini personalul medical din această țară, în lupta dusă cu COVID-19.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger