AcasăCORONAVIRUSReguli noi pentru carantinarea persoanelor bolnave de Covid-19. Decizia CNSU

Reguli noi pentru carantinarea persoanelor bolnave de Covid-19. Decizia CNSU

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, marţi, o hotărâre privind abrogarea unei decizii luate de CNSU la sfârşitul lunii ianuarie referitoare la regulile de aplicare a carantinei în contextul pandemiei de COVID-19.

Decizia vine după ce Guvernul României a decis să nu mai prelungească starea de alertă după 8 martie.

„Hotărârea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă”, se arată în hotărârea adoptată marţi.

Vor dispărea controalele la persoanele izolate

Alexandru Rafila a spus marţi că izolarea persoanelor diagnosticate cu Covid rămâne necesară şi după ridicarea restricţiilor, dar vor dispărea controalele pe care autorităţile le făceau până acum pentru verificarea respectării deciziilor de izolare.

„Izolarea unei persoane simptomatice este normală, aceeaşi recomandare o avem şi pentru alte afecţiuni, şi dacă ai gripă, te izolezi”, a spus ministrul Sănătăţii, precizând că izolarea nu este dublată de control.

„Asta nu înseamnă că trebuie să împrăştiem infecţia, izolarea este esenţială şi pentru o vindecare mai rapidă”, a mai spus Rafila.

Întrebat dacă izolarea mai este obligatorie, cum a fost până acum, Alexandru Rafila a răspuns: „În momentul în care cineva are un diagnostic pozitiv, automat se izolează şi primeşti concediu medical. Să respecţi condiţia izolării, nu trebuie să vină cineva să te controleze, e o măsură de bun simţ. Dacă un copil este simptomatic, nu îl trimiţi la şcoală”, a afirmat el.

author avatar
Andreea Vlad
504 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Adio, șpagă! Controalele instituțiilor statului, înregistrate video

Toate instituţiile cu atribuţii de control din România vor fi obligate să folosească mijloace foto-audio-video în activitățile desfășurate, potrivit unui proiect de lege depus...

Protestele fermierilor din Europa sunt reacția față de ecologismul radical!

După luni de proteste ale fermierilor în orașele de pe întreg continentul, legiuitorii europeni se străduiesc să găsească soluții pentru le potoli furia -...