AcasăCORONAVIRUSRedeschidere școli. Câți elevi au fost confirmați cu noul coronavirus în Capitală....

Redeschidere școli. Câți elevi au fost confirmați cu noul coronavirus în Capitală. S-a aflat de la ministrul Educației

Redeschidere școli. Câți elevi au fost confirmați cu noul coronavirus în Capitală. S-a aflat de la ministrul Educației

Au trecut cinci zile de la redeschiderea școlilor, în București și în restul țării, acolo unde situația epidemiologică, în raport cu scenariile stabilite de autorități, a și permis acest lucru.

Iar în contextul în care în cursul zilei de joi s-a aflat că au fost mai multe cazuri de elevi confirmați cu noul coronavirus, după reluarea cursurilor în școli – VEZI AICI și AICI, iar Ministerul Educației a comunicat o statistică, dar fără să se facă mențiuni clare despre situația cazurilor COVID de la nivelul unităților școlare din Capitală, Sorin Cîmpeanu a anunțat, vineri, cifre oficiale.

E important de precizat, însă, că situația la care a făcut referire oficialul guvernamental datează tot de joi. ”64 de elevi la nivelul zilei de ieri (joi-n.n), la ora 18, în București”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ce anunțase, joi, Ministerul Educației

Prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Educației a comunicat, în 11 februarie, cifre cu privire la numărul total de cazuri SARS – CoV – 2 identificate la nivel național, în rândul elevilor, în contextul redeschiderii școlilor.

Redăm în cele ce urmează, integral, precizările oficiale:

”Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului al II-lea (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. În 8 județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).

Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS – CoV – 2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Număr total de cazuri la nivel național:

1. Elevi confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 244

2. Clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie: 171

3. Angajați confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 329.

Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV – 2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie.”