AcasăCORONAVIRUSReacţie DURĂ de la Rafila după ce Ursula von der Leyen a...

Reacţie DURĂ de la Rafila după ce Ursula von der Leyen a spus că vaccinarea ar putea fi obligatorie

alexandru-rafilaReacţie DURĂ de la Rafila după ce Ursula von der Leyen a spus că vaccinarea ar putea fi obligatorie

Ministrul Sănătății, Alexandu Rafila, a reacţionat imediat după ce președinta CE, Ursula von der Leyen, a spus că vaccinarea ar putea fi, foarte curând, obligatorie în ţările spaţiului comunitar.

PSD-istul a afirmat că certificatul verde trebuie să includă toate cele trei altenative descise în legislația UE, adică vaccinare, trecere prin boală sau testare pentru COVID-19.

Vaccinarea obligatorie, greu de aprobat

Sunt tot felul de discuții. Eu aș fi puțin mai reținut. Vaccinarea trebuie să fie un act voluntar. Și mai este un lucru, trebuie să vedem, mai ales în contextul emergenței acestei noi tulpini, care este eficacitatea vaccinării”, a declarat ministrul Sănătății, miercuri.

În ceea ce privește obligativitatea vaccinării, aici cred că sunt destul de multe discuții și până la urmă, cu toate că sunt încă discuții în interiorul unora dintre statele membre, această decizie nu cred că a fost încă adoptată de parlamentele respective. Sunt discuții în momentul de față”, a conchis ministrul Rafila.

Ursula von der Leyen, fermă cu imunizarea în masă

În urmă cu doi sau trei ani nu mi-aş fi imaginat niciodată că aş fi fost martoră la ceea ce vedem acum, că avem o pandemie teribilă şi vaccinuri, dar acestea nu sunt folosite în mod corespunzător peste tot, iar costurile pentru sănătate sunt uriaşe”, a declarat von der Leyen, întrebată dacă vaccinarea ar trebui să fie obligatorie.

Comisia Europeană a cerut miercuri statelor UE să fie pregătite să introducă noi restricții de călătorie din cauza variantei Omicron.

author avatar
Andrei Ștefan