AcasăCORONAVIRUSReacţia Rusiei la anunţul Pfizer: „Vaccinul Sputnik V este mai eficient!”

Reacţia Rusiei la anunţul Pfizer: „Vaccinul Sputnik V este mai eficient!”

rusiaReacţia Rusiei la anunţul Pfizer: „Vaccinul Sputnik V este mai eficient!”

Moscova se grăbește să țină pasul cu producătorii occidentali de medicamente în cursa pentru descoperirea unui vaccin antiCovid. Kremlinul susține că vaccinul rusesc Sputnik V este mai eficient decât cel dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech, susține Kremlinul, potrivit Reuters.

Conform rezultatului probelor intermediare, vaccinul rușilor are o eficiență de 92%, față de cel Pfizer, care are o eficiență de 90%. Rezultatele se bazează pe datele primilor 16.000 de participanți la studiu care au primit ambele doze ale vaccinului, potrivit Fondului rus de investiții directe (RDIF), care a sprijinit dezvoltarea și comercializarea sa la nivel global.

„Arătăm, pe baza datelor, că avem un vaccin foarte eficient”, a spus șeful RDIF, Kirill Dmitriev, adăugând că este genul de știri despre care dezvoltatorii vaccinului vor vorbi într-o zi cu nepoții lor.

Rusia a lansat vaccinul Sputnik V pe piaţa internă în pofida faptului că faza 3 a studiilor clinice nu a fost încă finalizată. Ministerul rus al Sănătăţii a declarat luni că Sputnik V are o eficienţă de peste 90%, afirmaţie făcută la scurt timp după ce grupurile farmaceutice Pfizer Inc. şi BioNTech au făcut acelaşi anunţ în legătură cu vaccinul lor experimental dezvoltat împotriva COVID-19.

Putin a anunțat un al treilea vaccin rusesc

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că toate vaccinurile ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente. El a adăugat că Rusia va înregistra în curând un al treilea vaccin împotriva noului coronavirus, informează agenţia Ria Novosti, citată de Reuters.

„Există deja două vaccinuri înregistrate şi studiile au arătat şi au confirmat că, în primul rând, aceste vaccinuri sunt sigure şi nu au efecte secundare grave după utilizare şi, în al doilea rând, sunt eficiente”, a declarat Vladimir Putin prin videoconferinţă de la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).

author avatar
Andreea Vlad
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger