AcasăCORONAVIRUSRăzboi în plină pandemie! Dr. Anthony Fauci sabotează Pfizer? Mesaj dur transmis...

Război în plină pandemie! Dr. Anthony Fauci sabotează Pfizer? Mesaj dur transmis Marii Britanii

Dr. Anthony FauciRăzboi în plină pandemie! Dr. Anthony Fauci sabotează Pfizer? Mesaj dur transmis Marii Britanii

Ţara cea mai grav afectată din Europa de pandemie cu peste 61.000 de morţi, Marea Britanie este prima din lume care a autorizat folosirea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech şi va fi prima ţară occidentală care va începe campania de vaccinare.

Ministrul Matt Hancock, care a numit recent prima zi de vaccinare drept „V-day” (Ziua Victoriei), a subliniat că „săptămâna care vine reprezintă un moment istoric”.

Prima dată vor avea prioritate cei mai vulnerabili şi cei cu vârsta peste 80 de ani, personalul din casele pentru vârstnici”, şi cei din serviciul public de sănătate ”vor fi printre primii care vor primi vaccinul”, a declarat el într-un comunicat, preluat de news.ro.

Personalul din sănătate „lucrează tot weekendul pentru a pregăti lansarea programului, primele vaccinări vor fi efectuate marţi”, a precizat NHS.

Dr. Anthony Fauci nu are încredere în Pfizer?

Dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a criticat viteza cu care au aprobat autorităţile de reglementare din Marea Britanie vaccinul anti-COVID-19 al celor de la Pfizer şi BioNTech.

Dacă vă grăbiţi şi acţionaţi superficial, oamenii nu îşi vor dori să se vaccineze. Statele Unite au, cu ajutorul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), cele mai ridicate standarde în ceea ce priveşte abordările normative”, spune Anthony Fauci.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, cu care vor fi protejate 20 de milioane de persoane, două infecţii fiind necesare. 800.000 de doze sunt disponibile în primă fază în Marea Britanie.

Potrivit unor publicaţii britanice, regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 94 de ani, şi soţul ei, prinţul Philip, 99 de ani, vor fi vaccinaţi în curând, Mail on Sunday afirmând că aceştia plănuiesc să anunţe în mod publicimunizarea cu scopul de a ”încuraja populaţia să se vaccineze”, autorităţile temându-se că militanţii anti-vaccin ar putea să îndemne populaţia să nu se vaccineze.

Şi liderii UE au criticat Marea Britanie

Liderii Uniunii Europene a criticat decizia britanicilor, declarând că procedurile întreprinse de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) se bazează pe un set mai amplu de dovezi şi reprezintă „cel mai eficient mecanism de reglementare pentru a le acorda cetăţenilor UE un vaccin sigur şi eficient”.

author avatar
Andrei Ștefan