AcasăCORONAVIRUSRata de vaccinare a profesorilor din școlile din România, la vedere. Ce...

Rata de vaccinare a profesorilor din școlile din România, la vedere. Ce licee stau cel mai bine la acest capitol

profesori

Rata de vaccinare a profesorilor a început să fie afișată la vedere pe site-urile școlilor și liceelor din România. Măsura a fost luată la indicațiile Ministerului Educaţiei, care sugerează ca rata de vaccinare în rândul angajaţilor, profesori, dar şi a personalului nedidactic să fie făcute publice.

Hotnews.ro a făcut un top al celor mai bune licee din țară și a urmărit rata de vaccinare a personalului didactic al acestora. Din acest top face parte și un liceu din Focșani.

Rata de vaccinare în liceele din țară

Pe primul loc se află Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Bucureşti. Din totalul de 77 profesori, 61 sunt vaccinaţi, adică vorbim de o rată de vaccinare de 80%, a precizat directoarea Colegiului, Ionela Neagoe, pentru HotNews.ro.

La Colegiul Naţional „Sfântul Sava” Bucureşti,  până la data de 1.11.2021 sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză 69 de salariaţi. Ponderea personalului vaccinat este de 86,25%, arată sursa citată.

Pe listă apare și Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, unde rata generală de vaccinare a angajaţilor este următoarea:  76,27 % cadre didactice vaccinate, reprezentând 45 de persoane, din totalul celor 59 cadre didactice cu norma de bază în Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca. De asemenea, 93,33 % din personal didactic auxiliar şi nedidactic este vaccinat, reprezentând 14 persoane, din totalul celor 15.

Tot în Capitală, la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti  s-a vaccinat un număr de 84 de persoane, reprezentând 78,18% din numărul total de angajați (110). Iar la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa, la data de 1 noiembrie 2021, exista un număr de 82 persoane vaccinate împotriva Covid-19, reprezentând un procentaj de 78%.

Și în Iași, la Colegiul Naţional Iaşi, din totalul de 95 de angajați, s-au vaccinat 76 dintre ei, ponderea celor  vaccinaţi fiind de 80%.

La Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti, la 1 noiembrie 2021, 72% din personalul şcolii era vaccinat.

La nivel național, 70% din personalul din învățământ este vaccinat

La Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi  s-a constatat că din totalul de 111 angajaţi ai unităţii, 92 sunt vaccinaţi. Vorbim de o pondere a persoanelor vaccinate de 83%, în timp ce, tot în Iași, la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, 70 de persoane sunt vaccinate împotriva Covid-19, ceea ce reprezintă 75,26 % din totalul celor 93 de angajaţi.

Foarte bine la capitolul personal vaccinat stă și Colegiul Naţional „Unirea” Focşani  unde 90,6% din totalul angajaților este vaccinat. În ce privește personalul de predare, 91,48% este vaccinat.

Ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu anunța, vineri, că, în acest moment, la nivelul țării, 70% din angajaţii din învăţământ, atât preuniversitar cât şi din cel universitar, sunt vaccinaţi.

„Pot sa va spun că dacă în preuniversitar aveam puțin peste 155 mii angajați vaccinați, astăzi avem aproape 177.000.” a spus ministrul.

author avatar
Alina Costache
561 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tanti esti pierduta pentru lumea asta!!! Tu citesti macar ceva in afara a ceea ce primesti sa scrii? Ca e clar ca e ceva dictat. Te uiti si matale la anglia, israel, …. si alte tari intepate cum cresc cazurile de infectari? Unde e partea buna ca in anumite licee profesorii sunt intepati peste un anumit procent? Da de tratamentele lipsa de peste tot cand ai sa scrii? Mai fata mai, pacat de tine! Dumnezeu sa te ierte si sa iti intoarca mintea, dar mai ales sa iti despietreasca inima!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger