AcasăCORONAVIRUSRata de incidență în Capitală a trecut de 10 la mia de...

Rata de incidență în Capitală a trecut de 10 la mia de locuitori. La cât a ajuns

Rata de incidență în Capitală a trecut de 10 la mia de locuitori (sursa foto: Facebook)

Pe lângă discuțiile despre moțiunea de cenzură, având în vedere faptul că marți se va afla rezultatul votului ce va decide, practic, soarta Guvernului Cîțu, continuă să existe preocupare și în privința situației generate de noul coronavirus și de cazurile de infectări cu COVID-19.

La nivelul Capitalei, s-a aflat că rata de infectare a continuat să crească, depășind pragul de 10 la mia de locuitori. Mai exact, incidența cumulată calculată la 14 zile a ajuns la 10.31 la mia de locuitori. Sunt datele comunicate în dimineața zilei de marți, 5 octombrie, de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București. Luni, se anunțase că această rată de incidență ajunsese la valoarea de 9.64 la mia de locuitori.

De altfel, întrebat, luni seară, dacă riscă Bucureștiul să intre în carantină, secretarul de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut precizări importante.

Se ia în calcul carantinarea Capitalei? Ce spune Raed Arafat

”Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Şi aţi văzut, se iau măsuri, sunt măsurile de 3, de 6 la mie, de 7,5 la mie, dar se evită totuşi carantinarea unei capitale, care ar avea un impact major. La acest moment acest lucru nu s-a discutat”, a declarat Raed Arafat, luni seară, de la Palatul Victoria.

Totodată, când presa a vrut să afle care ar fi pragul de la care s-ar putea ajunge la carantinarea Capitalei, șeful DSU a răspuns: ”Nu dau praguri, pentru că ştiţi că e un calcul mai complex care se face cu INSP-ul (Institutul Național de Sănătate Publică-n.n), aşa că rămâne să vedem care vor fi datele şi monitorizarea, dar se evită carantinarea Capitalei. Nu am carantinat-o și altădată, doar că noi sperăm ca oamenii totuşi cu toţii să respecte măsurile care se recomandă, ca să reuşim să controlăm situaţia”.