AcasăCORONAVIRUSRăsturnare de situaţie în privinţa lui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. A mirat cu...

Răsturnare de situaţie în privinţa lui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. A mirat cu noua lui părere despre vaccin

IPS-TeodosieRăsturnare de situaţie în privinţa lui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. A mirat cu noua lui părere despre vaccin

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care, iniţial, părea un sceptic al eficacităţii vaccinului anti-COVID, s-a răzgândit: are gânduri pozitive despre imunizare.

După ce, luni de zile, a ignorat restricțiile pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, arhiepiscopul Teodosie al Tomisului îndeamnă la vaccinare.

El își arată, mai nou, susținerea față de inițiativa Patriarhului Daniel care prin Biserica Ortodoxă a trimis ierarhilor din țară broșura informativă „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România”.

ÎPS Teodosie acuză autorităţile

Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați. Nu umblăm cu păreri. Umblăm cu cunoștințe solide, științifice„, a mai zis Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie nu spune clar dacă se va vaccina

În ciuda acestei răsturnări de situaţie, Arhiepiscopul Tomisului n-a spus clar dacă se va vaccina el însuşi sau nu.

Pentru orice boală, vaccinarea este un remediu, o combatere a bolii. Vaccin trebuie să fie, dar vaccinul trebuie să fie sigur. De data aceasta sunt atât de multe necunoscute, vaccinul încă nu are o determinare a efectelor secundare şi sunt deja atâtea situaţii în lume în care a produs efecte nedorite, iar oamenii sunt derutaţi.

Zvonistica circulă foarte mult, oamenii nu au informaţii complete şi nu ştiu să discearnă ce este adevărat de ce nu este adevărat.

Eu, ca orice păstor care predică adevărul neîndoielnic despre Hristos şi despre mântuire, despre iertare, iar adevărul acesta este absolut, nu putem fi nişte impresari ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi, pentru că ceea ce spunem noi trebuie să fie valabil 100%. De aceea manifestăm o prudenţă, o rezervă, întrucât vaccinul nu şi-a produs efectul”, a fost părerea iniţală a lui ÎPS Teodosie.

author avatar
Andrei Ștefan
450 afisari

3 COMENTARII

  1. Când șeful ridica mâna, ceilalți pleacă capul. Asta înseamnă că tot ce a făcut Teodosie până acum a fost cu acordul tacit al patriarhului. Păcat ca se comporta asa. Au uitat ca seful lor este Hristos.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger