AcasăCORONAVIRUSRăspuns evaziv. Premierul Cîțu, întrebat despre persoanele care nu se pot vaccina:...

Răspuns evaziv. Premierul Cîțu, întrebat despre persoanele care nu se pot vaccina: ”N-am să intru în discuția tehnică” – VIDEO

Răspuns evaziv. Premierul Cîțu, întrebat despre persoanele care nu se pot vaccina: ”N-am să intru în discuția tehnică” - VIDEO

În ultima vreme, pe măsură ce s-au relaxat din restricțiile impuse de autorități în lupta cu noul coronavirus și a continuat, la nivel național, campania de vaccinare împotriva COVID-19, s-a tot vorbit despre ”avantajele” de care s-ar bucura persoanele vaccinate, în detrimentul celor care nu au făcut, deocamdată acest pas. Vineri, premierul a primit o întrebare în legătură cu situația oamenilor care nu se pot vaccina, din motive medicale.

Șeful Guvernului a ajuns, vineri, în vizită la Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piața Libertății din Baia Mare. Unde a stat de vorbă cu presa, vorbind inclusiv despre planul pe care îl au oficialii, cu privire la îmbunătățirea strategiei de comunicare, referitor la campania de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul mediului rural.

La un moment dat, Florin Cîțu a fost întrebat de un bărbat ce le spune celor care nu se pot vaccina și nu primesc adeverință de la medic în acest sens.

Iar răspunsul șefului Guvernului a fost destul de evaziv. ”Aici discuţia… n-am să intru în discuția tehnică despre cine se poate vaccina şi cine nu se poate vaccina, sunt foarte multe persoane – bolnavi cronici şi au fost printre cei care au fost la început.

Ştiţi foarte bine campania a început cu personalul medical, apoi au fost persoane peste 65 de ani şi bolnavi cronici. În acest moment, persoanele cu boli cronice se pot vaccina chiar şi în spital”, a declarat, în primă fază premierul.

Cîțu: Întotdeauna urmaţi sfatul medicului, când este vorba despre soluţii

Cîțu a insistat, însă, asupra unui aspect pe care l-a mai spus și până să ajungă în Baia Mare. Și anume că revenirea la ”normalitate” e în strânsă legătură cu vaccinarea.

”Ceea ce spun eu este foarte clar – dacă vrem să revenim la normalitate, să trecem peste această perioadă de pandemie trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar aşa putem să reducem riscul de infectare. Pentru celelalte, bineînţeles că avem spitale, avem profesionişti. Întotdeauna urmaţi sfatul medicului, când este vorba despre soluţii”, a completat Florin Cîţu.

Cu ochii pe situația din mediul rural

Totodată, vă spuneam că premierul a vorbit și despre variantele menite să aducă mai multă mobilizare la nivel rural, când vine vorba de campania de vaccinare antiCovid. Și că un rol important îl au nu doar primarii, ci și preoții sau medicii. ”Ca să ducem acum campania de vaccinare în rural este nevoie de susţinerea autorităţilor locale – preşedintele de consiliu judeţean, prefect, primari, dar şi de lideri de opinie – vorbim aici de preoţi, medici, poliţistul chiar din zonă.

E vorba de toată lumea să se implice pentru a duce campania de vaccinare cât mai aproape de oameni. Am încredere că vor veni cu soluţii noi, inovatoare care să îi convingă pe oameni că este singura soluție vaccinarea, să ne întoarcem la normalitate, să putem să avem viaţa de dinainte de pandemie”, a mai declarat liberalul aflat îăn fruntea Executivului.

277 afisari

10 COMENTARII

  1. @ Ce faceți bă, vă trageți aventaje la „recolta de vaccinați”, ? Vă luați dividende pentru vaccinare, ?

  2. & Remarcați și că în vreme ce guvernul Cîțu confiscă dividendele companiilor de stat, blocând modernizarea companiilor de stat, insistă să bage bani în companiile producătoare de vaccinuri și în cele private , companii la care impozitarea dividendelor este simbolică, ?

  3. Bai Matule, bai kokalar fanariot ce esti, vezi ca daca nu indeplinesti pana la 1 Iulie cota minima de 5 milioane de cobai vaxinati la cap cu otrava voastra, de fapt a lui Billie Fukin` Gates, Herr Klausika vrea sa se intalneasca cu tine special ca sa te felicite pentru inca o ratare monumentala politica de-a ta, felicitarea constand intr-un frumos cap in gura pe care o sa il iei la o ora de maxima audienta, totul fiind transmis live, asa ca pregateste-te sufleteste, bai Matule, sa nu cumva sa ne faci de ras, pe noi cei din triburile ne-vaxinate !! 🙂 iti tinem pumnii, bai trepadusule handikapat ce esti, speram sa iti moara toti cei vaxinati la cap din gasca ta de tampiti odiosi, incepi sa fii un fel de Doktor Mengele clasic autohton, din Bukale !! 🙂

  4. Si multumim inca o data secretarului general al Partidului Progresist-Nazist Roman, domnul Matu, pentru minunatul razboi meteorologic care este in plina desfasurare pe tot teritoriul coloniei din 2016 toamna, sa incepeti sa ne ventilati rahatul cu Incalzirea Globala si in acest an, cand au mai ramas cam 3 luni de vara, dar vara autentica inca nu a fost !! 🙂 Deja toti si-au cam dat seama ca la ceea ce asistam de ceva tim se cheama ca urmeaza curand Inghetul Global, sau Racirea Globala, dar toti stiu ca la voi totul se poate schimba foarte usor, voi pe toti credeti ca ii faceti numai din cuvinte, bai Matule prost ce esti !! Sa ai TAB-ul tot timpul langa tine, ca nu se stie cand ai nevoie de el, ca la alergat pe distante lungi nu prea se pune problema la tine, bai roakere dus cu pluta pe Dambovita !! 🙂

  5. de ce nu raspunde dom, primministru?
    ce se intampla cu oameii care datorita comorbiditatilor avute nu se pot vaccina ? vor fi marginalizati sau ce veti face cu ei ca doar nu-s de vina ei daca au alte boli?

  6. si eu am o intrebare
    ce se intampla cu cei ce nu stiu ca au alte boli, sunt vaccinati la gramada cu altii si nor sau se imbolnavesc mai rau?

  7. @ Ăștia „investesc” în „stabilizarea genetică” a virusului prin vaccinare pentru a face dintr-un virus ce tinde să devină de nivelul gripei și a guturaiului un eveniment medical important , de nivel pandemic, deși evoluția infestărilor și a manifestărilor clinice ale infestării cu virus nu s-ar încadra în definirea pandemiei ,?

  8. @Ca la inflația de după 1989 „gestionată” mulți ani de Isărescu și BNR câd se spunea de către fsn-iști (Petre Roman, Șora, Dumitru Mazilu, Brucan, etc. fsn-iști d’ăștia ), despre liberali și țărăniști, că aduc droguri din occident, despre care amitesc și campaniile de promovare a vacinurilor , ca efecte psihedelice ale conținutului vaccinurilor și ale vaccinării, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger