AcasăCORONAVIRUSRaport șocant în Marea Britanie. Serul anti-Covid i-a secerat pe vaccinați

Raport șocant în Marea Britanie. Serul anti-Covid i-a secerat pe vaccinați

Vaccinul anti-Covid devine vaccin pro-Covid

Numărul vaccinaților morți de Covid este dublu și chiar triplu față de cel al nevaccinaților, se arată în ultimul raport al Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie. Totodată, numărul de infectări cu noul coronavirus crește odată cu numărul dozelor administrate, astfel că cei cu 3 doze de vaccin au și cel mai mare număr de îmbolnăviri. Aceeași situație se înregistrează și la cazurile grave de Covid, cele mai multe fiind la vaccinații cu 3 doze.

Pe fondul conflictului din Ucraina, un raport al Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, publicat în 3 martie, a trecut aproape neobservat. Este vorba despre Raportul privind supravegherea vaccinului împotriva Covid-19, care cuantifică cifrele din perioada 6 februarie 2022 – 27 februarie 2022.

Documentul este absolut șocant, având în vedere că răstoarnă radical concepția despre eficacitatea vaccinurilor anti-Covid. În ce privește numărul de cazuri noi de Covid din perioada menționată, cele mai multe s-au înregistrat la persoanele nevaccinate de la categoria de vârstă sub 18 ani, 169.482. După această vârstă lucrurile se schimbă dramatic. Astfel, la categoria de vârstă de 18-29 de ani, cele mai multe cazuri de infectări s-au înregistrat la cei vaccinați cu două doze – 54.092 și cu trei doze – 89.051, față de 27.313 la nevaccinați.

În aceeași perioadă, la persoanele între 30 și 39 de ani, numărul infectaților vaccinați cu două doze a fost de 44.602, al celor cu trei doze, de 122.675, față de 24.469 de infectați din rândul nevaccinaților. La categoria 40-49 de ani, numărul de infectați al vaccinaților cu trei doze a fost de 136.472 și de 25.954 la vaccinații cu două doze, în timp de numărul nevaccinaților infectați a fost de 12.228. Diferența cea mai flagrantă s-a consemnat la categoria de vârstă 50-59 de ani, unde 118.948 de vaccinați cu trei doze s-au îmbolnăvit de Covid, față de 5.871 nevaccinați. Totodată, și la categoriile de vârstă de peste 60 de ani, diferențele sunt semnificative, cei mai mulți infectați provenind din rândul vaccinaților cu trei doze.

Cazurile grave și decesele, preponderent în rândul vaccinaților

La categoriile de vârstă de peste 18 ani, cele mai multe cazuri grave, care au necesitat spitalizare, s-au înregistrat la persoanele vaccinate cu două și cu trei doze. Astfel, dacă la persoanele nevaccinate au fost raportate 1.020 cazuri care au necesitat spitalizare, la cele vaccinate cu două doze au fost raportate 1.178 de internări, iar la persoanele vaccinate cu trei doze, 4.556 internări.

De asemenea, numărul deceselor raportate între 6 și 27 februarie a fost de 394 la persoane nevaccinate de peste 18 ani, de 725 la vaccinații cu două doze și de 2.704 la vaccinații cu trei doze. Cele mai multe decese s-au înregistrat la categoriile de vârstă de peste 50 de ani. Raportul Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie mai prezintă și o statistică a săptămânilor din februarie care consemnează decesele survenite la 60 de zile de la data testului pozitiv Covid. Potrivit acesteia, au fost înregistrate 567 decese la persoane nevaccinate, 1.282 la persoane vaccinate cu două doze și 4.412 decese la persoane vaccinate cu trei doze.

În România, crește numărul infectaților vaccinați

Ultimul comunicat al Institutului Național de Sănătate Publică arată că în România, cu un procent de aproape 42%  din populație vaccinată, numărul cazurilor Covid în rândul vaccinaților a ajuns la 51,1%. Acest lucru arată clar că numărul infectărilor crește accelerat în rândul vaccinaților. Totodată, procentul decedaților din rândul celor vaccinați a crescut de la 16,3% în săptămâna 14-20 februarie, la 17,6% în săptămâna 21-27 februarie. Deși varianta Omicron a devenit dominantă, până la acest moment niciun deces nu a fost cauzat de Omicron, potrivit INSP.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.