AcasăCORONAVIRUSRaport INSP. Crește procentul morților Covid vaccinați

Raport INSP. Crește procentul morților Covid vaccinați

Potrivit ultimului raport publicat de Institutul Național de Sănătate Publică, numărul infectaților nevaccinați a fost egalat de numărul infectaților vaccinați. Mai mult, procentul de mortalitate Covid a urcat la 20% în rândul vaccinaților. Deși a fost prelungită starea de alertă și au fost introduse noi restricții, România continuă să rămână singura țară verde din UE, cu o incidență de doar 0,7 cazuri la mia de locuitori. 

Autoritățile au decis să diferențieze perioada de carantinare pentru nevaccinați și vaccinați, reducându-le acestora din urmă la doar 5 zile. Discriminarea între cele două categorii nu are niciun fel de justificare medicală, atâta vreme cât nu există nicio diferență între cifra vaccinaților infectați și cea a nevaccinaților infectați, fiecare luând virusul și împrăștiindu-l la fel de ușor. 

Ultima raportare a INSP, din săptămâna 27 decembrie 2021 -2 ianuarie 2022, arată că 38% dintre infectați sunt vaccinați, cifră care corespunde și cu procentul vaccinaților din țara noastră. Mai grav este însă faptul că reducerea mortalității, punctul forte al vaccinurilor, propăvăduit de autorități, nu mai funcționează. Astfel, din totalul deceselor înregistrate în această perioadă, 20% au fost ale persoanelor vaccinate. De la începutul pandemiei până în prezent, 85.9% din totalul deceselor s-au consemnat la persoane peste 60 ani, vârsta mediană fiind de 71 de ani, și 93.2% din decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată. Cea mai mare pondere la decese a avut-o categoria de vârstă 70-79 de ani, iar cele mai frecvente comorbidități în rândul decedaților Covid au fost afecțiunile cardiovasculare, urmate, la mare distanță, de diabet și afecțiuni neurologice. În ce privește situația detaliată a persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 după vaccinare, ultima raportare a INSP datează din 1 noiembrie 2021, institutul renunțând să mai publice astfel de date. 

România, la fel de verde, într-o Europă roșie

Dubios este însă faptul că, timp de două săptămâni, Comitetul pentru Situații de Urgență a omis să publice lista săptămânală cu țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat, cu scopul de a prelungi starea de alertă, listă care ar fi arătat, de altfel, că România, cu o rată de incidență de 0,7 la mia de locuitori, a rămas în aceeași zonă verde într-o Uniune Europeană roșie. 

Lista publicată în 7 ianuarie confirmă acest lucru, România fiind singura țară din UE aflată în zona verde. Alături de noi, însă din afara UE, se mai află acum și alte două codașe la vaccinare, Republica Moldova, cu 37,7% vaccinați, și Ucraina, cu 31,7%. În zona galbenă nu se află nicio țară din UE, însă din Europa se regăsesc, din nou, cele mai puțin vaccinate state: Serbia, cu 46,5% vaccinați, Bosnia și Herțegovia, cu 22%, Macedonia de Nord, cu 39,2%, Albania, cu 37% și Belarus, cu 38%. Printre țările cu rate de incidență de peste 20 la mia de locuitori se numără statele cu cele mai mari procente de vaccinare, cum ar fi Portugalia, Irlanda, Spania, Franța, Marea Britanie sau nefericitul Gibraltar, acesta din urmă având 118% vaccinați complet și peste 80% cu doza booster.

Situația internărilor la ATI, staționară

Deși numărul testelor pozitive au crescut în România, numărul internărilor, atât în spitale, cât și la ATI, este staționar. Nu de aceeași părere este însă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care susține că există o creștere, dar că ar fi prea lentă ca să o vedem. “Cu o anumită întârziere vom vedea cazurile la Terapie Intensivă, acum avem o creştere de câteva cazuri, cinci-zece cazuri la Terapie Intensivă care se înregistrează zilnic, care nu pune probleme, dar nu ştiu să vă spun care va fi trendul în ATI, sperăm să avem mai puţine cazuri spitalizate”, a declarat Alexandru Rafila. Datele arată însă că, în perioada 1-7 ianuarie, numărul de internări în spitale și în secțiile ATI a scăzut ușor. 

4.219 afisari

17 COMENTARII

 1. Este doar începutul, situația va exploda mai rău decât popcornu, este trist ca încă mulți merg după fenta și cred în balivernele progresiste cu iz miracolos propagat de jurma și Cherecheș

  • Și ce te doare pe tine capul? Au fost obligați să bage waxxxuuull în vene? NU?
   Au făcut-o de fudulie, să meargă în Străinezia sau la mall? Pentru un voucher?
   GHINION!

 2. Cu decesele cauzate de covid ne-am lamurit de mult. Daca diagnosticul principal care a provocat decesul este acest covid, atunci este in regula, dar cand majoritatea au comorbiditati multiple, multe in faza terminala si ei ii inregistreaza ,,deces covid”, nu este deloc in regula, este ticalosie maxima.

 3. Oxigen pe flux mare combinat cu dexametazona ! Antivirale toxice hepatice, pe miocard, renal ! Ventilatoare ( ca sa nu mai poata protesta) si Morfina ( tocmai buna pe insuficienta respiratori). In 14 zile decesul e sigur la cei cu comorbiditati! De ce va mirati ca mor? Minune ar fi sa scape!

 4. Vehiculați duduie prostii cât casa – Gibraltar cu 118% grad de vaccinare? Pai asta înseamnă și un procent bun din Spania bibicule! Apoi decesele de 20% vaccinați se completează ci 80% nevaccinați. Așa că uite știrea, care nici măcar nu-i știre ci dezinformare. Înșiruire neghioabă de cifre, pentru a acoperi faptul că reducerea drastică a mortalității tot prin vaccinare se face. Capisci?

  • Bai da ce propagandist feroce esti, pai ia explica posteritatii cum se face ca e rata foarte scazuta de mortalitate in Africa de Sud(si in general pe acel continent) de unde cica a venit omicronul si au vaccinare 27%, cica „reducerea drastică a mortalității tot prin vaccinare se face” ai muncit mult sa memorezi sloganul asta infect fara sustinere stiintifica? Deocamdata doar un lucru e clar ca lacrima vazand ce se intampla in Europa vaccinata, ca vaccinarea in masa cu aceste mizerii faciliteaza aparitia de variante noi mai contagioase si asta e explicat stiintific de unul din putinii experti in domeniu https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/c-19-pandemia-quo-vadis-homo-sapiens

  • Dragule, ție nu vaccin anti Covid îți trebuie,ci unul anti prostie. Din nefericire, n au reusit sa facă , iar șansele sa scoată unul în timp util pentru tine, sunt minime. Așadar, încearcă cu ceaiuri. Ce ai mai făcut, ce ai mai auzit…

 5. @Soluție simplă Fa un pustiu de bine umanitatii si injecteaza-te saptamanal . Asa vom fii siguri ca nu apar dupa tine progenituri si mai neghioabe. Nu uita de lozinca draga usr-istilor „Te vaccinezi si scapi”……..scapi lumea de un idiot spalat pe putinul creir cu care a fost inzestrat de australopitecii care l-au creat!!!!

 6. Sa nu uitam ca apar ca nevaccinati si cei care au doar 1 doza sau nu au 2 saptamani dupa #2. Pare corect din punct de vedere tehnic , dar cele mai multe probleme atunci apar.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Dezvăluiri pe surse, după prinderea primarului fugar: Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui și mii de euro cash

Continuă să apară detalii după recenta capturare, în Germania, a primarului din Baia Mare, fugit din România zilele trecute, înainte de aflarea deciziei definitive...

O mașină a explodat în Capitală. Martorii susțin că în interiorul autoturismului s-ar fi aflat o persoană! – VIDEO

O bubuitură urmată de flăcări violente, care au înghițit un autoturism, au fost surprinse pe o stradă din Capitală. Imaginile dramatice au ajuns pe...