AcasăCORONAVIRUSRafila vorbește despre perioada Sărbătorilor. Ce s-a aflat de la noul ministru...

Rafila vorbește despre perioada Sărbătorilor. Ce s-a aflat de la noul ministru al Sănătății – VIDEO

(sursa foto: Facebook)

Ne apropiem de luna decembrie și de perioada Sărbătorilor de iarnă, iar mulți români își fac planuri pentru finalul de an.

În tot acest context, noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut referire la perioada Sărbătorilor, dat fiind contextul generat de COVID-19.

Întrebat, joi, – până să ajungă să depună jurământul la Cotroceni, odată ce Guvernul Ciucă a trecut de votul Parlamentului -, dacă există posibilitatea să apară o înăsprire a restricțiilor, înainte de Sărbători, Rafila a răspuns: „Eu nu am în momentul de faţă o imagine clară asupra situației, dar dacă o să fie cazul să limităm sau să recomandăm de exemplu – sper să existe totuși și bunăvoință din partea populației, trebuie să deschidem un dialog permanent, adică să fie o decizie inclusivă (…) cred că putem să ajungem să avem un comportament mai responsabil și să trecem mai ușor peste valul cinci”.

Rafila: „Am discutat doar de promovarea vaccinării, fără explicarea vaccinării”

Totodată, Rafila a mai punctat asupra unui aspect, de această dată în privința vaccinării și a necesității ca explicațiile pe acest subiect să vină de la profesioniști. „Vaccinarea trebuie încurajată, eu sunt dintotdeauna un provaccinist, am fost direct implicat în campanie în timpul pandemiei, dar lumea trebuie convinsă, trebuie să existe un pachet de informații, care a lipsit, am discutat doar de promovarea vaccinării, fără explicarea vaccinării”, a susținut, la Antena 3, social-democratul care va prelua șefia Ministerului Sănătății.

Mai mult, Rafila a declarat că „singura soluţie ca să avem Sărbători liniştite – și săptămânile care urmează ceva mai liniștite – este să ne protejăm persoanele apropiate care sunt vulnerabile – fie că au o anumită vârstă sau boli cronice”.