AcasăCORONAVIRUSRafila spulberă campania de vaccinare. Serurile nu au efect!

Rafila spulberă campania de vaccinare. Serurile nu au efect!

Alexandru Rafila strică socotelile planului de vaccinare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a admis, în mod oficial, că vaccinarea anti-Covid nu are absolut niciun efect în oprirea transmiterii. Recunoașterea acestui aspect extrem de important desființează, practic, și ideea certificatului verde și a restricțiilor impuse, având în vedere că nu există nicio diferență între vaccinați și nevaccinați.

Persoanele nevaccinate nu mai reprezintă un pericol public, astfel că dovada vaccinării nu mai trebuie cerută nicăieri. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut faptul că, la acest moment, vaccinurile nu mai opresc în niciun fel transmiterea și a cerut stoparea presiunilor și constrângerilor pentru vaccinare. Acesta a arătat că scopul vaccinării este acela de a opri transmiterea, iar vaccinurile actuale nu mai fac acest lucru.

„Decizia informată este cea mai importantă, pentru că decizia bazată pe presiune sau pe crearea unui context în care oamenii sunt nevoiți cumva să se vaccineze nu este cea corectă. Vaccinarea este un act voluntar. De ce ne vaccinăm? Ca să oprim transmiterea unei boli. Ăsta e scopul vaccinării. Acum ce observăm? Că această vaccinare nu oprește transmiterea. Sigur, evoluție mai scurtă, cazuri mai ușoară, nu avem la fel de multe decese. Dar, din punct de vedere al impactului psihologic și al interesului oamenilor, acest interes a scăzut pe măsură ce virusul s-a modificat și pe măsură ce datele inițiale legate de vaccin, care arătau că la 90% dintre persoanele vaccinate, prima variantă a virusului nu se transmite, am ajuns la 50%, ulterior la 30% și acum vedem că vaccinarea influențează extrem de puțin transmiterea bolii. Dar insist că vaccinarea este utilă mai ales la persoanele vulnerabile, care pot face forme grave”, a declarat Alexandru Rafila. Afirmațiile ministrului Sănătății sunt, în mod paradoxal, avangardiste, având în vedere că nici OMS și nici autoritățile europene nu au catadicsit să admită ceea ce era evident pentru toată lumea.

Gata cu certificatul verde

Chiar dacă a avut doar un moment de sinceritate, declarațiile ministrului Sănătății nu pot rămâne fără consecințe. O astfel de recunoaștere implică anularea interdicțiilor discriminatoare, impuse doar pentru nevaccinați, ceea ce înseamnă că certificatul verde în România va trebui să rămână valabil doar pentru călătorii externe. Și asta pentru că. cel puțin pentru anul 2022, Uniunea Europeană nu are de gând să renunțe la pașaportul sanitar, chiar dacă OMS a recomandat acest lucru. Dimpotrivă, în planurile anunțate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, măsurile de verificare a călătorilor se vor înăspri pe parcursul acestui an. Pe teritoriul României însă restricțiile ar trebui anulate. În fapt, chiar și Raed Arafat a început să vorbească despre ridicarea restricțiilor și intrarea în normalitate, semn că deja s-a decis acest lucru.

Gheorghiță, pus la zid

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, ar fi trebuit să plece cu caravanele prin țară înainte de valul 4, nu acum, și este o ipocrizie să spui că reduci transmiterea în momentul de vârf al valului 5, a mai afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Acesta a arătat că nu vaccinarea mai poate opri acum transmiterea virusului, ci doar măsurile de igienă personală, și că vaccinarea ar trebui să rămână doar un act voluntar. Totodată, Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că testarea zilnică a personalului medical și auxiliar din spitale este obligatorie și pentru vaccinați, și pentru nevaccinați.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
47.530 afisari

61 COMENTARII

  1. Nu a fost nici un fel de virus nici o boală nouă în tot acest timp. Totul a fost minciună.
    Unde-s cele 60 de miliarde euro împrumutate? În buzunarele cui au ajuns că nu se vede în nimic?
    Cine a aprobat protocoalele medicale ce au omorît oameni cu zioe?

    • Nu au ele efect dar Ciuca a scos acum un OUG prin care se abiliteaza pe sine sa introduca cert la locul de munca :
      LITERA b
      4.La articolul 1 după alineatul (12 1 ), se introduce un nou alineat, alin. (12 2 ), cu
      următorul cuprins:„(12 2 ) Regulile de acceptare a certificatelor se stabilesc după cum urmează:
      a) pentru intrarea pe teritoriul României, prin Hotărâre a Comitetului
      Național pentru Situații de Urgență;
      b) pentru desfășurarea activităților pe teritoriul național, se stabilesc prin
      Hotărâre a Guvernului. ”

    • Nea Rafila, daca serurile nu au efect de ce bre modifica Ciuca oug-ul ala dubios si baga vaccinarea obligatorie?

    • In buzunarele bugetarilor – salarii nesimtite fara acoperire in economia reala. Acolo sunt banii

  2. HUO SATANIŞTI NAZIŞTI ŞI BESTII CRIMINALE! AȚI OMORÂT PESTE 60 DE MII CA SĂ FACEȚI JOCUL MIZERABIL AL SATANEI GLOBALISTE. IADUL VĂ AȘTEAPTĂ!

    • Evreii….ei sunt la baza tuturor crimelor umane și a hotiilor….tot striga ca hoțul…”hoțul hoțul….”., dar ei tot dau cu holocaustul…nu ia-ți văzut pe politrucii noștri cum stau în front…unde ….la ei la
      reședință mozaicala toți cu chipiul pe cap….ce țară și popor suntem de ne jefuiesc toți criminalii lumii începând cu americanii și terminând cu Ursula și evreii….vai mama noastră….

      • Da ai dreptate,
        people with money have all the power and you know who these f’n people are, it’s f’n unfortunate…
        One day these f’n people will pay the price, and I hope it’s soon

      • 👏👏👏👏 Oare câți și-au mai dat seama? Sper să plătească până-n dinți! javrele astea “sfinte”!

  3. Ar trebui trași la răspundere măcar pentru inițierea campaniei de vaccinare a copiilor. Nenumărați profesioniști străini au atras atenția asupra faptului că vaccinarea copiilor cu mARN este o crimă. Rujatul a continuat să promoveze această vaccinare. Cum de nu e la pușcărie până acum?

    • Nu are cine să-l sancționeze ptr ca face parte din gruparea satanistilor lui antihrist, iar cei cei care trebuie să facă dreptate(justitia) este vândută satanei…..nu ați văzut că cele mai mari drepturi le au ăștia care se numesc” magistrați „

  4. GOLANIA VACCINARII A IESIT LA IVEALA !,UNDE ESTI GHIORGHITA ??,TOT CA GHITA LA PORTITA ?,INTRAT IN RAHAT PINA LA GAT ,TU MARELE STRATEG TE VISAI AVANSAT LA GENERAL !!, TI-A SUFLAT VANTUL GRADU.
    DUTE SI UITATE IN OGLINDA !,DATI SINGUR NISTE PALME !,IA SI VEZI CE-AI MESTECAT UN AN LA GEREU !.

    • Lasă, bă, tastatura jos, că-i insulți pe toți ăia înțepați din obligație, care au încasat-o letal ori o așteaptă.
      Doamne, dacă jumătate din români sunt la fel de imbecili ca tine, nu mă mir, bă, că am ajuns găoaza lumii…
      Dobitocule!

      • Înțepați din obligație? Să fim serioși!!! La noi în țară nu au fost presiuni atât de puternice ca în Occident! Cine a vrut să rămână nevaccinat, putea să reziste!!! Au fost doar slabi de înger!

    • tare esti prost bai agapis cu respectul tau cu tot , , te-ai invatat cu putin , calicule ce esti !

    • Sigur, da! Cercetătorii au demonstrat că proteinele spike se localizează, cu precădere, în sistemul reproducător, inimă și creier. Sper că nu te-ai înțepat!

  5. Dar mastile de ce pana mea le-am mai purtat ? nici ele nu au impiedicat transmiterea lui virusache.

    • Nu au impiedicat. Sunt 3 persoane nevaccinate din 30 total in firma unde lucrez. De vreo 3 zile a luato razna covidul. Minim 3 persoane vaccinate cu 2 chiar 3 doze pe zi sunt depistate covidate si trimise acasa. Nu am luat covid absolut niciodata in 2 ani de pandemie, nu sunt vaccinat. De ce imi trebuie certificat verde? De mai baga pe gat OUG 2 cand vaccinati transmit boala si o si fac in forme grave! Totul este despre identitatea digitala, portofel digital si geaman digital pe care vor sa ne le bage pe gat ! La asta se lucreaza acum in comisia europeana si parlamentul Romaniei. Tratatul de la lisabona!

  6. Bai rafilstein, ce pwula in gura le-ai dat la Arahat si la Gheorghitza Muitza, nazistii aia 2 nici acum nu si-au revenit !! Ha ha ha 🙂 Bai, cobailor, acum ca stiti si din surse oficiale ca a-ti fost cu totii folositi pe post de cobai fazani, puteti sa mergeti sa va aruncati in cap, de preferabil de undeva de la inaltime, asta insemnand minim cam 30 de metrii, astfel ca vaxxinarea finala in cap sa si aiba efectul scontat !! H aha ha 🙂 Rafiloiule, mai zi din astea si la nazista aia imputita de Ursulla von der Pfizer, sa ii stea macrourile in gat, si caviarul negru, ca nu exista caviar alb !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Rafilstein Macht Bukalistan Frei 🙂 Ha ha ha 🙂

  7. Un semn bun. Pana la anulare mai este un pic, speram ca lumea isi va reveni la normal
    Cel mai mare scandal in istorie este pe cale de desfasurare: acuzatii de crima, tradare, modificarea speciei umane, multe altele

    • OUG 2 de ieri 3 februarie ne baga pe gat certificatul pentru toate activitatile. Trezitiva, iesiti in strada! Copii nostri vor fi sclavi digitalizati!

  8. Dacă se transmite virusul ca undele radio de ce breee nea Rafinia cipul nu respinge virusul prin bluetooth…ca doar doamna senator Șoșofoloanca ne-a spus ca avem cod …poate de peste implantat. Brreee nea Gheorghita vaccinatorul de ce m-am vaccinat cu serul ala ca sa fac tot covid.Haoticilor ce facem breee cu mastile daca carcalacul trece prin ea…de ce mai stam ca niste cai cu masca la bot cand sunt bagati in brazda la arat si nu au voie sa manance graul sau porumbul.

  9. Un nou Nuremberg ar fi mai mult decat nercesar, pentru judecarea crimelor impotriva umanitatii din ultimii doi ani. Cine raspunde pentru cei care au murit cu zile din cauza unor protocoale idioate si a unor masuri pe care le credeam de mult disparute?

    • Nu are cine să-l sancționeze ptr ca face parte din gruparea satanistilor lui antihrist, iar cei cei care trebuie să facă dreptate(justitia) este vândută satanei…..nu ați văzut că cele mai mari drepturi le au ăștia care se numesc” magistrați „

    • Evreii….ei sunt la baza tuturor crimelor umane și a hotiilor….tot striga ca hoțul…”hoțul hoțul….”., dar ei tot dau cu holocaustul…nu ia-ți văzut pe politrucii noștri cum stau în front…unde ….la ei la
      reședință mozaicala toți cu chipiul pe cap….ce țară și popor suntem de ne jefuiesc toți criminalii lumii începând cu americanii și terminând cu Ursula și evreii….vai mama noastră….

  10. corabia se scufunda si sobolania se pregatesc sa sara in cealalta barca a antivaxx . e tarziu ! nu se uita ca ne-ati mancat doi ani din viata nevinovati ! plata !!!

  11. & Probabil că ancheta medicală despre Valentin Gherebe ar putea oferi indicii suplimentare despre fotbalistul Michael Klein și chiar și despre Cristina Țopescu, despre sportul de performanță, ?

  12. & Ațli sportivi de performanță, Mugurel Stancu, vaccinați, nevaccinați, un mediu în care se pare că afecțiunile cardiace sunt mai „vizibile” ?

  13. & Deci, cum obțin „energii suplimentare” cei care își depășesc limitele și cum „favorizează” laboratoarele astfel de „tranzacții”, ?

  14. & Alfred Hitchcock , „monștrii” , „somnul rațiunii”, restricții, chiar și la libera circulație, ?

  15. CINE PLATESTE ?
    VA DATI SEAMA CANADA CU 38 MILIOANE LUCUITORI SI CARE IN PREZENT AU ALES COMUNISMUL CA FORMA A DICTATURII MEDICALE, AU ACHIZITIONAT 89 MILIOANE DOZE IAR ROMANIA CU 17 MILIOANE LOCUITORI 120 MILIOANE!
    SA FIE FACUTE PUBLICE TOATE ACHIZITIILE DIN TIMPUL PANDEMIEI INCLUSIV BANII DATI MASMEDIEI SI PIARISTILOR SI POATE INSTITUTIILE COMPETENTE ISI FAC SI ELE DATORIA .

  16. mai sint destui idioti , care vad in trompeta oms , rafila , un fel de lumina ! fereste-ne Doamne de prosti , ca tare-s multi !

  17. Cine sa-i întrebe pe ticăloșii ăștia ce au făcut cu 60 miliarde ,de ce au contractat 120 milioane de inoculari,pentru ca nu sunt vaccinuri,de ce nu au adus medicamente eficiente și de ce au internat oameni cu forța în spitale!
    Onor magistrații care se ocupa de gainarii nu au timp pentru asa ceva.Numai psd trebuie cercetat asa cum cere dulapul!

  18. Fiți conștienți și nu va mai luați după Rafila !!! Omul a devenit politruc , afara de faptul ca nu este clinician !!! Nu mai este la OMS și atunci a vrut sa fie ministru

  19. Mister Rafila are tulburări de Ereditate? În acest sens luați legătura cu doamna Lucia Hosso Longhin,care a făcut cu ani în urma unreportaj….

    • Alo ni s-au luat libertile prin OUG 2 ieri! Iesiti in strada lasati mesajele si videourile , copii nostri vor fi sclavi digitalizati!

  20. & Bă, Rafila, vaccin se face și la găini și nu e despre proteina spike, deși le favorizează dezvoltarea și sporul în greutate ,comparativ cu găinile nevaccinate cu creștere mai lentă și uneori mai expuse la boli, de la gospodină la gospodină, după caz, ?
    Sunt și găini, care și vaccinate, nu performează, dacă nu au condițiile necesare de manifestare a individualității lor, ?

  21. OUG 2 de ieri 3 februarie ne baga pe gat certificatul pentru toate activitatile. Trezitiva, iesiti in strada! Copii nostri vor fi sclavi digitalizati!

  22. & „Interconexiuni cu imunitate de turmă” ,
    Să îi zicem lui Rafila și „Ghiță Șubrezeanu”, medic, de la sănătate, cu „moșteniri de la securitate”, că s-a virusat, sa vaccinat, iar s-a mai virusat și vaccinat și pentru porcii care au fost virusați și îndepărtați după avansarea în funcție a lui Arafat, ? Are și fălci de „groștean”,
    https://www.youtube.com/watch?v=d55ELY17CFM , ?

  23. & Rafila să facă imunitate de turmă și cu Arafat ca, „să pască porcii împreună”, ?
    Ăștia de la Ministerul Sănănății fac reguli și cu directive de la Uniunea Europeană nevotate în parlamentul de la București, ?

  24. & Rafila și Arafat, etc., „funcționari bruselezi”, la București, că să-i plătească Bruxelles, ?

  25. & Au dispoziții de la Bruxelles și salarii de la București, ceea ce mărește contribuția națională la bugetul Uniunii Europene, ?

  26. ridicati toate restrictiile ACUM ! n-o mai faceti pe „politistul bun” ca nu va mai crede nimeni; sunteti ministrul sanatatii DE CE NU RIDICATI RESTRICTIILE SI ATI PRELUNGIT STAREA DE ALERTA CU INCA 30 DE ZILE ???

  27. Un individ subgenial – jurnalist, că nu se putea altfel!…- de la fițuica ”Național” scrie: ”Rafila spulberă campania de vaccinare. Serurile nu au efect”. Și detaliază apoi cfericit m că vaccinul nu influențează transmiterea virusului.
    Nu am obiceiul să spun că cineva – fie și un micuț om de tastatură de la un pseudoziar – este prost. Dar tare i-aș zice-o!…
    Că e ignorant?… Da!… Că e public nociv?…Da!… Că e penal, iar, da!… Fiind sub incidența prevederii de Cod Penal privind ”zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile”.
    Așadar, serurile nu sunt vaccinuri, dar în tărtăcuța insului confuzia e firească. Până mai ieri fusese taximentrist bietul jurnalist… Vaccinurile previn boala sau formele grave, serurile o tratează. Or, ser anti-COVID19 nu există!
    Mai apoi, vaccinurile – exact cum spune ministrul! – nu împiedică transmiterea virusului. Ele împiedică – doar la cel vaccinat – dezvoltarea bolii sau realizarea unei forme grave. Dar atât!… Deopotrivă, cel vaccinat și sănătos poate deveni sursă de virus pentru eroicii rrromâni verrrzi nevaccinați, adepți ai grasei șoșocăreli naționale.

  28. Cea mai mare escrocherie in beneficiul priducatorilor vaccinurilie experimentale. Guvernantii au abdicat cu totii de la elementarul bun simt si au „acordat” vaccinatilir drepturile pe care statul era obligat sa le garanteze, in timp ce nevaccinatii s-au „bucurat” de interzicerea exercitarii acelirasi drepturi doar pentru a accepta „voluntar” tratamentul impus! Acum, o serie de voci pro-vaccinare (marile si colosalele descoperiri ale stiintei, produse cu titlu experimental si neasumate de producatori), cei de vorbeau de imunizare, discuta despre ineficienta acelirasi vaccinuri in stoparea transmiterii virusului si mutatiile acestuia! Sa nu uitam ca o serie de profesionisti in nedicina au subliniat ca aceste vaccinuri nu vor face decat sa forteze virusul sa produca mutatii (cine sa preua astfel de opinii, mass-medua „libera”?)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger