AcasăCORONAVIRUSRafila: Problema de sănătate publică va reveni în limite normale, dar trebuie...

Rafila: Problema de sănătate publică va reveni în limite normale, dar trebuie să ne pregătim de valul 5

alexandru rafila

Alexandru Rafila este de părere că în următoarele săptămâni problema de sănătate publică a României va reveni la limite normale, fără ca asta să însemne, neaparat, o relaxare a sistemului medical. Acest timp ar trebui folosit tocmai pentru dezvoltarea policlinicilor și a tratamentelor.

Nu se exclude pregătirea pentru valul 5

În următoarele săptămâni, România va reveni la limitele normale, spune Rafila, senator PSD, subliniind faptul că asta nu exclude pregătirea necesară pentru valul 5.

„Cred că în următoarele câteva săptămâni problema de sănătate publică va reveni în limite normale, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim pregătiți pentru valul 5. Trebuie să dezvoltăm policlinicile și tratamentele. Sunt antivirale noi. Cred că foarte rapid, în vreo lună, se poate că acestea să ajungă în România. Se poate că acest lucru să se negocieze direct la nivel european, prin UE. Eu aș vrea să ne coordonăm și la valuri cu țările europene și la număr de decese, pentru că noi stăm mult mai rău. Și sper să avem un răspuns comparabil, dar trebuie să facem toți un efort. Trebuie să trecem într-o faza de solidaritate atunci când sesizăm o creștere a numărului de cazuri”, a precizat Alexandru Rafila, citat de romaniatv.net.

„Sunt absolut tulburat de faptul că acum, când suntem pe scădere, nu e nimeni afectat de 500 de decese pe zi” – Alexandru Rafila

Potrivit acestuia, este necesar să lucrăm toți împreună, pentru a avea șanse să ieșim din pandemie. Nu putem să așteptăm rezolvarea de la un singur om sau instituție.

”Dacă luăm o decizie, trebuie să se aplice și prelaților, și profesorilor, și parlamentarilor, tuturor. A pornit de la personalul medical și s-a ajuns la vreo 40 de amendamente, de nici nu mai recunoaștem proiectul inițial. Probabil că până la sfârșitul lunii ar putea să treacă acest proiect prin procedura parlamentară”, a mai spus Alexandru Rafila, referindu-se la implementarea certificatului verde.

author avatar
Alina Costache
258 afisari

5 COMENTARII

  1. chiar toata lumea a preluat prosteala asta cu valurile ? ce epidemie a fost pina acum in istoria omenirii cu valuri peste valuri . adica daca s-a terminat un val de ce apare altul ?

    • pai asa e la agentii infectiosi, apar din cand in cand, mai ales la cel cu transmitere repiratorie, coronavirusuri, virusuri gripale, ca sunt foarte aemanatoare la si comportament; la gripa e la fel sunt valuri anuale ori unul primavara devreme si unul toamana tarziu ori unul iarna in general ori cam asa; tot asa este si cu aceste coronavirusuri ce cauzeaza COVID-19; toti expertii si specialistii se prefac ori chiar au uitat ce se stia pana in 2018 de zeci de ani, cel putin treizeci-patruzeci de ani

  2. @ Dacă e cu valuri și s-a pregătit și cu Băsescu și mai e și cu COVID, probabil o vrea să zică că e cu val de bășini, de unde și nevoia de mască, ?

  3. Explca-le si tu, bai Rafiloiule, ce fel de gripa e aia care tot face valurile vietii, daca nu o arma biologica chinezeasca ? Bai, tu chiar crezi ca toti sunt cobaii tai, bai trepadusule sekurist ? Sa vezi ce fain o sa stai tu acolo pe stalp, chiar si poza de grup o sa ai, dupa un timp !! Nimeni nu se mai uita in gura voastra de criminali notorii, bai fiu de sekurici ordinar, tot la gatuire o sa ajungeti cu totii !! Jos cu Maskarada Nazista-Progresista !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger