AcasăCORONAVIRUSRafila ne vrea „închiși” și-n 2021! Omul OMS aduce Apocalipsa peste România!

Rafila ne vrea „închiși” și-n 2021! Omul OMS aduce Apocalipsa peste România!

Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și, totodată, reprezentantul României la OMS, vine cu un avertisment terifiant.

Expertul susține că pandemia de coronavirus va continua și anul următor. De aceea, Rafila ne recomandă să ne vaccinăm în această toamnă împotriva gripei sezoniere, pentru a preveni apariția fenomenului Covid-flu. Acesta ar putea apărea în țara noastră în contextul suprapunerii virusului gripei sezoniere cu virusul SARS-CoV-2, fapt care va îngreuna și mai mult situația actuală și va fi mult mai greu și pentru medici.

În acest context, profesorul Alexandru Rafila a avertizat asupra importanței vaccinării antigripale în perioada următoare, mai ales că sezonul de gripă se va desfășura în plină pandemie de COVID-19. „Nu avem niciun motiv să considerăm că această boală nu va mai fi la fel de gravă în 2021 decât în măsura în care vom avea disponibil un vaccin prin care să prevenim infecția și medicamente care să fie foarte eficiente în tratarea pacienților care au fost deja infectați.

Vaccinarea antigripală ar trebui extinsă

În ceea ce privește infecția gripală, acolo sunt două lucruri. Trebuie să pregătim o capacitate de diagnostic de laborator care să permită diferențierea între cazurile cu noul coronavirus, respectiv cu virusul gripal, având în vedere că simptomatologia este asemănătoare.

Și al doilea, este vorba despre vaccinarea antigripală care ar trebui să fie mult mai extinsă în acest an ca să evităm o situație foarte serioasă, care ar însemna ca o persoană să aibă infecție cu ambele tipuri de virus, ceea ce poate să pună foarte serios în pericol starea de sănătate și chiar viața acestor persoane”, a declarat Alexandru Rafila, la un post de televiziune.

„Este probabil ca jumătate de milion de români să fi avut deja Covid-19”

Este probabil ca jumătate de milion de români să fi trecut deja prin infecția cu coronavirus, spune profesorul Alexandru Rafila. „Probabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% şi asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 şi 10, între numărul de cazuri diagnosticate şi numărul real de cazuri.

Acest lucru a fost dovedit în toate ţările care şi-au încheiat studiile de seroprevalenţă. Al nostru este în curs de desfăşurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2 – 3% seroprevalenţă, adică persoane care au trecut prin infecţie în România”, a declarat Rafila la Digi24.

author avatar
Andreea Vlad
3.447 afisari

10 COMENTARII

  1. Ia mai du-te dracului jigodie!!!..de ce nu ne bagi in crematorii???…poate asa vei primi mai mulți bani de la organizația criminală mondială…!!!

  2. Tu cu neamul tău șipoliticienii, să vedem dacă mai trăiți Panay la primăvară, jigodie și jigodii care luați bani pentru aceasta !????

  3. Rafila sa suga pula, de jigodie ordinara! Nu i spanzura nimeni pe jigodiile astea? Asta cu Arahat trebuie executati direct!

  4. De ce sa retras SUA sa dea bani la oms or aflat cas pe mina cu mafia și noi ascultam de oms tradatorilor

  5. Astia au plănuit sa ne ucida cu tot felul de jigodisme Nu mai este timp de pierdut Ne frig creierii cate zile mai avem , daca i mai lăsăm sa ne calce in picioare

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger