AcasăCORONAVIRUSRafila, anunț important înainte de începerea noului an școlar: „Masca va fi...”...

Rafila, anunț important înainte de începerea noului an școlar: „Masca va fi…” – VIDEO

Rafila, anunț important înainte de începerea noului an școlar. Ce află părinții de la ministrul Sănătății: „Masca va fi...” - VIDEO

Cu mai puțin de două săptămâni rămase până la startul noului an școlar, răstimp în care părinții cumpără rechizite și ghiozdane pentru copiii lor, pentru ca elevii să fie pregătiți de începutul cursurilor, nu sunt puțini cei care se întreabă dacă se va purta mască de protecție în incinta unităților de învățământ.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări pe acest subiect. „Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor la şcoală să fie cât mai sigură.

Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine şi dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri seară, la Antena 3.

Rafila: „Masca va fi recomandată, nu va fi impusă”

Oficialul guvernamental a mai spus că școlile trebuie să aibă organizate grupuri sanitare accesibile, în care să existe apă și săpun. Și să aibă și substanțe dezinfectante. Mai mult, e necesar ca sălile de clasă să fie „aerisite cât mai frecvent”.

Ministrul Rafila a precizat că „masca va fi recomandată, nu va fi impusă”. „Nu este nevoie de aviz epidemiologic”, a mai spus ministrul Sănătății.

Câte cazuri noi de COVID au fost anunțate în raportarea de miercuri

Din câte a anunțat Ministerul Sănătății, în raportarea din 24 august, „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.963 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.696 mai puține față de ziua anterioară.

801 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, iar „distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 235 persoane au fost reconfirmate pozitiv”.