AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat: ”Situația nu este stabilă! Din cauza asta s-au luat unele...

Raed Arafat: ”Situația nu este stabilă! Din cauza asta s-au luat unele măsuri”. Explicațiile șefului DSU, de la Parlament

Raed Arafat: ”Situația nu este stabilă!”

Aflat, luni, la Parlament, secretarul de stat aflat la șefia Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut referire la situația epidemiologică, în contextul generat de noul coronavirus, dar și la măsurile oficiale recent intrate în vigoare. Restricții pe fondul cărora în Capitală și în mai multe orașe mari din țară au fost proteste, seara trecută.

”Situația nu este stabilă! Din cauza asta s-au luat unele măsuri, care nu diferă de măsurile care sunt și în alte țări, chiar sunt mai ușoare decât măsurile din alte țări și care ne permit poate să controlăm situația cât de cât până vaccinarea merge mai departe. Pentru că noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar să meargă mai bine și campania de vaccinare”, a susținut Raed Arafat.

Respectarea regulilor deja stabilite, dar și continuarea – cu bine – a campaniei de vaccinare ar fi, în opinia șefului DSU, coordonatele care ar putea face posibilă revenirea ”la normalitate”. ”Dacă oamenii se vaccinează și vor veni câteva milioane de doze în următoarea perioadă, speranța noastră este în următoarea perioadă să începem toate măsurile astea să devină istorie pentru noi, să începem să revenim încet-încet la normalitate, dar trebuie să meargă campania de vaccinare bine și, paralel cu ea, să respectăm regulile măcar pe următoarea perioadă, ca să controlăm situația, să nu avem impactul care este la sectorul sanitar”, a completat șeful DSU.

”Mai mult decât este acum, nu!”, a răspuns Arafat, întrebat despre eventuale noi restricții.

137 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu mai faceti trimiteri la masurile mai dure din alte tari. Si acolo se vede din plin ca boala puterii prosteste, te face irational. O fi relevant daca din cei 4,5,….7 la mie, 70-80% sunt asimptomatici sau cu forme usoare?! Face bip calculatorul si gata…incidenta 4….7 la mie ! Mai mult, in continuare, cei internati la ATI, sunt trecuti la gramada. Pai daca bietul roman, este internat la ATI, urmare a unei afectiuni grave, sau chiar dupa o banala operatie de apendicita si este depistat pozitiv, voi bateti moneda exlusiv pe aceasta infectare !? Cum sa recurgi la restrictii aberante in lipsa unor analize temeinice, cu argumente logice. Apoi declarati ca romanul are dreptul sa protesteze dar sa respecte ,,normele sanitare” ! Da norme sanitare, fie cum le spuneti voi, dar nu irationale, absurde.

  2. pentru cei care nici acum nu pricep, ade3va6ra8ta te6ro7are cam in 3 luni incepe, odata cu Das Gru3ne Cer5tif8ikat, de atunci se imparte pop9ulatia in sc3la7vi, co5b8ai si re5b8eli 🙂 Luati aminte la ce a spus parintele Justinian Parvu, restul sunt povesti de pro5pag7an8da pentru id2i5o8tii ut7ili 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger